Actueel

NIEUWS dat je wel of niet gemist hebt

Het leven is al druk genoeg: met nog drie seizoenen House of Cards, de gehele Hunger Games trilogie en nog drie andere televisieseries die je écht moet kijken, blijft er amper tijd over om nog te studeren. Laat staan om het nieuws te kijken. De Studentenkrant begrijpt dat en daarom stellen we speciaal voor jou een maandoverzicht samen, zodat je toch op de hoogte bent.

Starbucks geopend
Na enorm veel geheimzinnigheid was daar opeens de Starbucks in de UB. Talloze telefoontjes naar het hoofdkantoor leverden geen antwoord op de vraag op of de Starbucks nou echt zou komen naar de UB, maar enkele dagen later waren ineens de ramen volgeplakt met promotiemateriaal die aankondigden dat de Starbucks toch echt zou komen. Speciaal voor de studerende student die geen vijf euro voor een speciale koffie wil neerleggen, is de prijs van een filterkoffietje verlaagd naar €1,95. Neem je je eigen mok mee, dan betaal je dertig cent minder. I shit you not.

Studentprotesten
Sinds eind februari bezetten Amsterdamse studenten het Maagdenhuis, wat het bestuurlijk centrum van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam is. De protestgroep, die zich De Nieuwe Universiteit noemt, wil meer democratie, minder vastgoed en minder rendement: er moet geen focus zijn op cijfers, maar op de kwaliteit van het onderwijs. Vier maart wordt uitgeroepen tot nationale protestdag en ook in Groningen staan studenten, onder de creatieve naam Nieuwe Universiteit Groningen, die dag flyers uit te delen op de trappen van het Academiegebouw en bij de UB. Ook hbo’ers willen zich nu bij de protestbeweging voegen.

The voice of the KEI-week
De KEI-week heeft er een nieuw evenement bij. Dit jaar is het mogelijk om met je bandje op de Grote Markt te staan of om als singer-songwriter op te treden op het Open Air Festival in het Stadspark tijdens de introductieweek. Hier moet je dan trouwens wel hun singer-songwriter contest of band contest voor winnen. Op 9 april (band contest) en op 11 juni (singer-songwriter contest) vinden de zoektochten plaats in respectievelijk VERA en Simplon. De avonden zijn voor iedereen toegankelijk om te bezoeken en ook kan iedereen zich opgeven voor de zoektocht, of je nou stadjer of student bent. De deadline om je op te geven is 26 maart (bands) en 25 mei (singer-songwriters) en opgeven kan door te mailen naar onstage@keiweek.nl.

Wolf naar Groningen
De beruchte wolf, die al een tijdje de gemoederen bezig houdt, is nu ook gespot in de provincie Groningen. In bewoond gebied welteverstaan. Op beelden is te zien hoe het beestje rustig door de plaats Hoogezand huppelt en wat schaapjes probeert te verorberen in Drenthe. Nadat twee jaar geleden een dode wolf was gevonden in Luttelgeest, die vervolgens bleek te zijn neergelegd door een stel grapjassen, was Nederland naarstig op zoek naar een nieuwe wolf om zich om te bekommeren. En dat is gelukt! Precies honderdvijftig jaar nadat de nu beschermde diersoort in Nederland was gesignaleerd. Als dat geen toeval is. De rest van Nederland juicht, maar de provincie Groningen is aan het kijken of de wolf verdoofd kan worden, omdat ze zich daar zorgen maken over wat het beest zal uitspoken in bewoond gebied. Het zal ongetwijfeld niet lang meer duren voordat het beest in de stad gespot wordt, terwijl hij op hertjes aan het jagen is.

Oehoe valt mensen aan in Purmerend
Het is wat met die beesten in Nederland. De uil, die heel toepasselijk tot terror-oehoe is gedoopt, valt al weken inwoners aan. En daarbij zijn vooral vrouwen het doelwit. Metro weet te melden dat oehoe-vrouwtjes die in gevangenschap leven tijdens het broedseizoen, welke begonnen is in januari, mensenvrouwen als hun natuurlijke concurrent zien. Gelukkig heeft de provincie Noord-Holland toestemming gegeven om het terreurzaaiende beest te vangen en is dit inmiddels gelukt. Hoeven die inwoners van Purmerend in ieder geval niet meer met een paraplu de straat op te gaan, zoals eerder het advies was. Pfoehoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.