Tips & Tricks

Meer dan twintig studenten American Studies geen scriptiebegeleider toegewezen

Vlag VS

Meer dan twintig bachelorstudenten van American Studies hebben voor hun eindscriptie geen scriptiebegeleider toegewezen gekregen. Dit vanwege gebrek aan tijd van het personeel.

Op Nestor verscheen de lijst met de namen van de studenten die zich hadden ingeschreven voor de bachelorscriptie. 23 studenten hadden een begeleider toegewezen gekregen, maar van 21 studenten stond de naam niet op de lijst. Een studente American Studies, wiens naam ook niet op de lijst stond, zegt dat als verklaring werd gegeven dat de twee docenten niet meer studenten konden aannemen, omdat ze dan niet iedereen met de juiste academische standaard konden begeleiden.

De studievereniging van American Studies, EPU, is boos: ‘We vinden deze situatie onacceptabel voor studenten die onnodig en oneerlijk gestraft worden voor iets waar zij niets aan kunnen doen.’ EPU gaat vergaderen met prof. dr. Wil Verhoeven, het hoofd van de afdeling, om tot een oplossing te komen. Ook gaan ze in gesprek met een van de begeleiders. ‘Maar omdat de raderen van de bureaucratie aan de RUG belachelijk langzaam draaien hebben we geen idee hoe lang het duurt voor deze zaak is opgelost’, aldus secretaris Sean Beech.

‘Natuurlijk maakt de RUG soms administratieve fouten, maar dit keer hebben ze het echt laten afweten. We hebben allemaal gewoon 1.906 euro aan collegegeld betaald en mogen kwaliteitsonderwijs en begeleiding terug verwachten’, aldus een tweede gedupeerde student.

Alexander van ’t Hof, voorzitter van Lijst Alpha (de studentenfractie van de Faculteitsraad der Letteren), meldt dat de American Studies Curriculum Committee (ASCC) in januari op een bijeenkomst de afdeling en de faculteit geadviseerd heeft om meer FTE’s toe te wijzen, omdat er toen al bekend was dat er een hoog aantal scriptieschrijvers zou zijn dit collegejaar. Hier is echter niets mee gedaan. Ook is het volgens hem zo dat leden van de ASCC, waar ook de twee huidige scriptiebegeleiders toe behoren, achter dit advies stonden.

De getroffen studenten hebben inmiddels te horen gekregen dat ze hun proposals in mogen leveren bij een van de twee begeleidende docenten. Er is echter momenteel nog niemand om de proposals te lezen en te beoordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.