Actueel

Studentenkrant: nu gelikter dan ooit

Een nieuw jaar, een frisse start. Wat een cliché, niet waar?

Nou, dat komt dan mooi uit, want 2015 is het jaar van het cliché. Of toch het jaar van George Clooney? Nou, dat lees je allemaal maar op pagina zeven. Wat in ieder geval fris is, is onze nieuwe huisstijl. Ja, de Studentenkrant gaat ook met haar tijd mee. De eerste reactie was: ‘dat lijkt verdomd veel op de HEMA!’ Tsja, wat moet je daar nou mee? Wij hebben maar besloten dat het kenmerkend is voor betrouwbaarheid en rookworsten. En achter beiden kunnen we ons wel scharen.
Wat je voor je hebt, is dus de vernieuwde Studentenkrant. Vanaf nu helemaal in full-color. Met die zee aan kleurtjes hebben we nu al zin in aankomend jaar. Wat je van ons kan verwachten? Eigenlijk hetzelfde als altijd, maar toch een beetje anders. In ieder geval geen hyperpositief geneuzel over hoe fakking awesome onze universiteit wel niet is. Daar zijn onze conculegas van de UK al veel te goed in. In plaats daarvan zullen wij de randjes opzoeken. Wat kun je wel of niet zeggen? Wie kun je beledigen? En wie niet? En waar kun je de UB allemaal voor gebruiken? Dat zijn de vragen die altijd in ons hoofd rondspoken. Verder schrijven we over het Gronings studentenleven in de breedste zin, op zijn smalst verwoord. De onderbelichte facetten van het studentenleven zullen wij in toenemende mate gaan belichten. Kijk voor een voorbeeldje eens op pagina acht en negen.
De trouwe edoch kritische lezer denk nu vast: ‘dit is slechts een nieuwe lap op een oud kleed!’ Ja, dat klopt ergens wel, want we zijn ook verdomde trots op dat oude kleed. Nota bene: ons krantje bestaat volgende maand exact dertig jaar. Hoewel dit dus een uitstekend moment is om eens te kijken wat we beter zouden kunnen doen, is het ook de perfecte tijd om trots terug te kijken op onze geschiedenis. Over ons jubileum ga je volgende maand meer horen. En het zal groots zijn. Voor nu heb je een frisse nieuwe krant voor je, om je mee te vermaken. Veel leesplezier!

http://issuu.com/groningerstudentenkrant/docs/januari_def/0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.