Actueel

Op Tinderdate met Pauline Kastermans

PaulineKastermans

Vorige week maandag was het internet opeens te klein. Kandidaat-Europarlementariër Pauline Kastermans (D66) “ronselde” stemmen via Tinder, een teleurgesteld freelancejournalistje riep ‘schande!’ en de landelijke media konden toen niet achterblijven. Niet dat een verkiezingscampagne op Tinder nou zo nieuw is, maar als een vrouw het doet zijn de flauwe grappen natuurlijk snel gemaakt. Een tindermatch die ook achter de voorgevel inhoud heeft, vonden wij wel eens verfrissend en met een swipe naar links was een koffiedate zo gepland.

Al snel blijkt het nieuwbouwhuis, waar de date zou plaatsvinden, van haar ouders te zijn. Als Pauline’s zusje zich dan ook nog netjes voorstelt, verdampt de hoop op romantiek alsof het euro’s aan Griekse noodhulp zijn. Ach, het geeft niet, we komen dan ook écht voor de inhoud.

Al vrij snel hebben we het over haar momentje van mediaberoemdheid. ‘Ik had ook niet verwacht dat het zo’n ophef zou veroorzaken.’ Pauline is dan ook tijdelijk gestopt met Tinderen. ‘Campagne zou niet moeten gaan over of mensen mij wel of niet willen daten’, merkt Pauline wijs op.

Het ontbreekt de geboren en getogen Groningse niet aan ambitie. Op slechts 23-jarige leeftijd probeert zij in het Europarlement te komen, omdat ze het nodig vindt dat jongeren beter worden vertegenwoordigd in Brussel. De afgelopen vijf jaar waren slechts twee van de 736 leden jonger dan dertig. Volgens Pauline spreekt het Europees Parlement daardoor jongeren helemaal niet aan. ‘Als je alleen maar grijze mannen in grijze pakken ziet, dan wordt het voor jongeren al snel een ver-van-mijn-bedshow.’ Pauline wil dat dus veranderen en als jongste kandidaat in de top tien van alle Nederlandse partijen, maakt zij serieus kans om dat ook te gaan doen. Daarvoor moet ze dan wel even 18.500 voorkeurstemmen bij elkaar rapen. Een fikse klus, dus.

Pauline geeft wel toe dat als uiteindelijk blijkt dat ze in het parlement komt, ze wel ‘even een maandje zal panikeren’. Ook al zijn haar kansen klein, Pauline heeft wel een duidelijk beeld van wat ze voor jongeren in Brussel kan bereiken: het doorbreken van de barrières die het wonen, werken en studeren in het buitenland voor jongeren moeilijk maken. Een duidelijk verhaal, dat volgens Pauline mooi past binnen het verhaal van D66.

Een ding mag duidelijk zijn: Pauline heeft de taal van de politici al helemaal onder de knie. Als je inmiddels overtuigd bent van haar geschiktheid, dan kun je aanstaande donderdag vakje acht van lijst vijf inkleuren. Wil je liever een ander vakje roodkleuren, ook prima. Als je maar gaat stemmen, want naar schatting stemt maar een kwart van de jongeren voor het Europees Parlement. Een beetje beschamend, niet waar?

2 gedachten over “Op Tinderdate met Pauline Kastermans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.