ActueelTips & Tricks

Nogmaals: de UB is van iedereen

Schitterend. Een heuse polemiek in ons kleine digitale zusje. Inzet: mogen hbo’ers nou wel of niet de UB in? Neen, zeggen Calimero en SOG. Natuurlijk wel, zegt RUG-student Thomas Wassenberg. Wie er gelijk heeft? Thomas, natuurlijk.

Het is alleen jammer dat hij daarvoor de verkeerde argumenten gebruikt. Wassenberg gooit het namelijk op ‘populisme’ door SOG en Calimero. “Ik vind het spijtig dat een fractie zoals Calimero, net zoals de SOG, voor die electorale tendens zwicht, omdat je als politieke partij de verantwoordelijkheid hebt om naast de wensen van het electoraat te volgen, ook het electoraat moet durven leiden waar de onderbuik de overhand dreigt te krijgen”, schrijft hij onder meer. Blablabla. Zal allemaal wel. Maar dat is niet het punt.

Waardoor de SOG vandaag in een nieuw opiniestuk¬†dat nog zuurder ruikt dan een augurk van vier jaar oud redelijk gemakkelijk kan schieten op Thomas’ argumentatie. Op een manier waar een gemiddelde middelbare scholier nog een puntje aan zou kunnen zuigen (woordenboek erbij gepakt, de oude truc!) betoogt de SOG dat ze helemaal niet populistisch zijn en blablabla. Zal allemaal wel. Daar gaat het dus wederom niet om. De discussie over of de SOG nou wel of niet populistisch is is een die in de marges van de geschiedenisboekjes zal verdwijnen, zo durven wij wel te voorspellen.

Waar het WEL om gaat, is dat de universiteit gewoon een publieke instelling is. Die godallejezusveel gemeenschapsgeld verbrandt. De schamele¬†1800 euro collegegeld die wij allemaal betalen, is namelijk bij lange na niet genoeg. En daarom past het dus gewoon niet, om elitair en uit de hoogte ‘alleen RUG-studenten’ in een bibliotheek (!) toe te gaan laten. En wat heeft het feit dat er ruimtegebrek is er nou mee te maken, SOG? Als er ruimtegebrek is in de Pintelier, gaan we daar dan ook maar hbo’ers weren? Kan geen argument zijn.

Constructief dan. Want zo zijn wij. De echte oplossing voor de UB die altijd vol is, is heel simpel. Vereist alleen een klein beetje medewerking van alle RUG-studenten (en Hanze-studenten dus, want die zijn van harte welkom). Laat iemand zijn of haar zooi liggen op een tafeltje, om vervolgens drie uur te gaan lunchen? Gewoon een kwartiertje wachten. En dan de hele tyfusbende in een keer door het raam flikkeren. Zo leren ze die geintjes wel af en wordt de UB voor iedereen weer leefbaar.

En oh ja, tot slot nog een extragratis tip aan Hanzestudenten als de UB straks wel verboden terrein wordt voor iedereen < universiteit. Als je bij een instelling voor hoger onderwijs staat ingeschreven , kun je je gewoon bij nog een instelling inschrijven. Zonder extra collegegeld te betalen. Mag gewoon, tot in totaal vier verschillende onderwijsinstellingen. Gewoon bij de RUG inschrijven dus, voor een of andere flutopleiding. Kun je zo de elitaire UB binnenlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.