Tips & Tricks

Prins Pils opent RUG feestje en krijgt penning uitgereikt

prins-pils
Foto: Tom Jutte

Onze koning is berucht om zijn wilde studententijd. Het is alom bekend dat hij niet vies was van een pilsje of twee. Het is dan ook geheel passend dat Wim-Lex op donderdag 15 mei de viering van het 400-jarig bestaan van de RUG komt openen.

Op de opening van het lustrum is het de bedoeling dat de studenten de koning een serenade brengen vanaf het Broerplein en dat Elmer Sterken de man een Ubbo Emmius Penning uitreikt. Dat zijn penningen die  worden uitgereikt aan mensen voor uitzonderlijke wetenschappelijke of maatschappelijke verdiensten. De laatste persoon die deze penning heeft mogen ontvangen, was Herman Finkers in 2011.

Voor zijn wetenschappelijke verdiensten zal de koning de penning waarschijnlijk niet krijgen: de afstudeerscriptie van Wim-Lex is nooit openbaar gemaakt, en ook de Rijksuniversiteit Leiden heeft ‘m niet meer. Hier studeerde Willem-Alexander geschiedenis van 1987 tot 1993.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.