De entrepreneur: allesvooropladen.nl

Marit-Hendriksen

‘Ik was niet dronken toen ik het bedacht’, zegt 21-jarige Marit Hendriksen, oprichter van het start-up bedrijfje allesvooropladen.nl. Het product? Mobiele opladers. Voor al die momenten dat je je telefoon keihard nodig hebt om je scharrel te appen maar geen batterij meer hebt, of om je moeder te bellen omdat die klotetrein weer eens vertraging heeft.

Het idee kwam van haar vader, die in China een telecombedrijf heeft en de eerste opladers naar Nederland heeft gestuurd. ‘Die heb ik toen doorverkocht aan vriendinnen en zo is het eigenlijk begonnen’. Marit, derdejaars studente Communicatie- en Informatie Wetenschappen, komt uit een ondernemersfamilie en is door haar vader het diepe ingegooid. Papa fungeert namelijk ook als geldschieter en onderhoudt op dit moment nog het grootste contact met de leveranciers. ‘In de toekomst wil ik dat meer en meer overnemen’.

Een full-time baan is het echter nog niet. Naast haar studie werkt ze nog in de horeca en met ongeveer één bestelling per dag is er veel ruimte voor groei. ‘Met Sinterklaas had ik het wel even heel erg druk, toen ging ik drie keer op een dag naar het postkantoor om pakketjes met opladers op de post te doen’. Ze heeft veel ideeën om door te groeien. Bijvoorbeeld het leveren aan festivals, kerstpaketten en het toepassen van speciale kortingsacties bij verenigingen in Groningen, want studenten houden van korting én van hun telefoon. Voor reclame is er maar een klein budget. Google Ads was te duur in verhouding tot de baten dus tot nu toe is mond-op-mond reclame het belangrijkst.

‘Het is vooral ook een creatieve uitlaatklep, ik wil graag meer leren dan mijn studie aanbiedt en dat kan op deze manier.’ Helaas zijn niet alle bedrijfsaspecten even leuk. De administratie is het minst favoriete onderdeel. ‘Als we echt gaan groeien gaat mijn zus, studente Supply Chain Management, de administratie overnemen en mijn broer heeft ook veel ideeën’. In gesprek gaan met klanten, zich bezighouden met de website en Facebook vindt ze heel leuk om zelf te doen.

De opladers variëren van opladers voor je telefoon tot opladers voor je laptop of tablet en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen. Tegelijkertijd stellen ze de goedkoopste te zijn en kwalitatief stevige producten neer te zetten. ‘Duracel bijvoorbeeld, verkoopt dezelfde opladers, maar zitten wel flink boven onze prijs’.

Voor de trouwe lezers van de Studentenkrant heeft ze een kortingscode ingesteld: verz0

Kijk dus snel eens op allesvooropladen.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.