Actueel

Studentenkrant ook in paintballen beter dan de Universiteitskrant

lego-paintball

Hoewel al jaren bekend is dat de Studentenkrant de meest populaire, onafhankelijke, meest gelezen en bovendien de enige échte krant is, werd dit vandaag nogmaals bewezen met een paintball-battle in het oude Vindicat-pand. De Studentenkrant tegen de Universiteitskrant. Geel tegen blauw. Onafhankelijkheid versus subsidie. Vrijheid tegenover repressie.

Beide partijen waren uitgenodigd door organisator Vindicat om nog één keer te genieten van hun oude pand. Door het bestuur van Vindicat is er bewust gekozen voor verenigingen die sowieso al rivaliseren. Andere verenigen zullen deze week ook de strijd tegen elkaar wagen. Zo zal Gyas tegen Aegir strijden, voetbalclubs Forward tegen Be Quick en ook de zeven besturen van de verenigingen van Contractus (Albertus, Dizkartes, Uniteas, Cleaopatra, Navigator, Bernlef en natuurlijk Vindi zelf) zullen het tegen elkaar opnemen.

De strijd die gevoerd werd in het oude Mutua Fides is ogenschijnlijk één tussen redacties. In werkelijkheid is het natuurlijk veel meer. Het ging om eer, aanzien, glorie en eeuwige roem. Wat een simpel potje Capture the Flag lijkt, was in werkelijkheid een strijd tussen twee totaal verschillende ideologieën. De SK gelooft in vrijheid van pers, de vrijheid van meningsuiting en is ervan overtuigd is dat een onafhankelijke krant nodig is om kritisch te kijken naar het beleid van de Rijksuniversiteit Groningen. Onze minderbegaafde zusjes bij de UK kiezen voor geld in plaats van normen en waarden. Zij laten zich de mond snoeren in ruil voor subsidie van de RUG. Het is niets meer dan een communistische spreekbuis zoals we die aantreffen bij totalitaire staten. Ooit een artikel gelezen waarin de UK sterke kritiek uit op het beleid van de RUG? Precies.

En het was in deze hoedanigheid dat de twee redacties elkaar troffen. Onze redactie was fris, jong en mooi. De zwakbegaafde zusjes zagen er slecht uit: vale gezichten in fletse kleding.  Gezichten waarop jarenlange onderdrukking te lezen viel. Op hun ingevallen kopjes had de hoofdredacteur, die ze trouwens steevast aanspreken met Mijn Heer, blauwe petjes geplaatst.Het was pas na een kwartier dat we erachter kwamen dat onze zusjes niet vrijuit konden praten zonder dit van tevoren te overleggen. Wat we zagen brak onze harten en in plaats van afgunst voelden we alleen nog maar medelijden.

Wat doe je als je weet dat je eigen team de mankracht en het moreel mist om een overwinning te behalen? Dan ga je vals spelen. Scheidsrechters spraken van intimidatie en omkoping, spelregels werden niet gevolgd -er werd gerend en gesprint- en als klap op de vuurpijl bleken onze zusjes politieagenten te hebben ingezet. En wat doe je dan, als echte communistische spreekbuis, als je alsnog verliest? Precies, dan ga je snoeihard Noord Korea-style. Schreeuw het hardst dat je gewonnen hebt. Hersenspoeling, indoctrinatie en manipulatie. Het resultaat ervan is hier te bewonderen.

De UKkies hebben het spel, zoals gewoonlijk, weer compleet verkeerd begrepen. Tipje voor de volgende keer: voor het beste resultaat heb je gewoon een beetje lef nodig.

Een gedachte over “Studentenkrant ook in paintballen beter dan de Universiteitskrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.