Tips & Tricks

Het leed dat huisgenoten heet

Huisgenoten
Foto: Danny Dutch

Een van de mindere kanten van het studentenleven is het omgaan met vervelende huisgenoten. Je woont nou eenmaal met ze op een kleine oppervlakte en dat zorgt wel eens voor spanningen. Hier vijf tips om op een goede manier met je huisgenoten om te gaan, of hoe je ze zo hard mogelijk kan irriteren.

 1. Wees direct
  Spreek elkaar direct op kleine dingen aan, voordat ze groot worden. Een huisgenoot die binnenkomt zonder kloppen, of een haarborstel leent zonder te vragen zal dat voor de rest van de tijd dat je in het huis woont doen. Hem of haar er later op aanspreken is dan geen optie meer.
 2. Kweek chantagemiddelen
  Ben je een van die studenten bij wie de internetrouter op de kamer ligt waarmee het hele huis is verbonden met het internet? Gefeliciteerd, je hebt een belangrijk onderhandelingsmiddel in handen. Trek af en toe de stekker uit de router om je huisgenoot op zijn of haar knieën te dwingen. Je kan ook toiletpapier of de huisvuilpas achterhouden.
 3. Ga een fling met je huisgenoot aan.
  Supermakkelijk: je fuckbuddy onder hetzelfde dak als jij! Lekker dichtbij en toegankelijk. Er is geen enkele reden waarom dit een slecht idee zou zijn.
 4. De top vijf dingen waarover spanningen ontstaan tussen huisgenoten zijn: bezoekers, grenzen (zoals kloppen en dingen lenen zonder toestemming), schoonmaken en geluid. Neem deze kennis tot je en doe er je voordeel mee om je huisgenoot te vriend te houden, of weg te pesten.
 5. Ongeschreven studentenregels zeggen dat als er iemand verhuist uit de grootste kamer in het huis, de bewoner die het langste in het huis woont de grootste kamer mag. Heb hier schijt aan en verhuis je spullen vroeg in de ochtend al naar de grootste kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.