Waarzeggers Astro TV oplichters, doe er je voordeel mee

astro-tv

Vergeet callcenterwerk, vergeet horeca baantjes: in 2014 is waarzeggerij het nieuwe bijbaantje. Dat je daarvoor geen zesde zintuig hoeft te hebben bewijst Rambam-presentator Lars Gierveld. Volgens de VARA was het voor Lars mogelijk wekenlang voor Astro TV te werken zonder dat iemand kritische vragen stelde. Hoewel we dat met z’n allen natuurlijk allang wisten, creëert het wel mogelijkheden. Aangenomen worden schijnt namelijk een fluitje van een cent te zijn: met een of ander onzin verhaal over toekomst voorspellen aan de hand van iemands stemgeluid kom je die sollicitatie wel door. Vervolgens hark je je fortuin binnen met het aanhoren van zielige verhaaltjes van kwetsbare mensen. Ook mensen in financiële problemen houd je aan de lijn, voor net dat beetje extra money in het laatje. Mensen helpen met het voorspellen van hun toekomst stimuleert je creatieve geest en zeg nou zelf, dat is toch veel aantrekkelijker dan een normale callcenterbaan?