“Srebrenica ligt niet in Servië”

Ingezonden brief aan NOS

Bij de SK ontvingen we een brief gericht aan de NOS over een enorme flater die ze daar gemaakt hebben. Lucky TV wekt al vaker de indruk dat het bij de NOS een kinderlijke bedoening is, maar ze blijken inderdaad nog niet allemaal over basisschoolkennis te beschikken. Dus Wout, kom er maar in:

Srebrenica

Geachte meneer, mevrouw,

Gisteravond keek ik het journaal om 20.00u, waar het ging over de de Bosnische Serviërs Karadzic en Mladic. Een interessant item, maar toch moet ik mijn frustraties hier even kwijt. Ik vind het zeer kwetsend dat jullie berichten over een proces met zoveel pijn en frustraties, maar niet eens weten waar Srebrenica ligt. De kaart die getoond werd was een kaart van Bosnië-Herzegovina, met het bijschrift dat het Servië betrof!(?) Volgens het “oh-zo-betrouwbare” NOS nieuws ligt Srebrenica dus in Servië. Ik hoop dat het duidelijk is dat dit ZEER ZEKER NIET het geval is. In de de oorlog in Joegoslavië zijn er vele levens verloren gegaan voor het feit dat Oost-Bosnische steden als Srebrenica bij Bosnië-Herzegovina moesten blijven horen.

Ik hoop dat jullie voortaan een beetje meer aandacht schenken aan dit soort belangrijke achtergronden. Indien er vragen zijn betreffende deze kwesties, schroom dan niet contact op te nemen met de Midden- en Oost-Europese Studies afdeling van de Universiteit van Groningen. Wellicht kunnen zij jullie van dienst zijn in het helpen met dergelijke achtergronden. Het is in de afgelopen tijd (lees: jaren) meerdere keren het geval geweest dat er foutieve berichtgeving was aangaande deze specifieke regio.

Met vriendelijke groeten,

Wout Dingenouts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.