Actueel

Hoe gek ben jij?

ritalin
Foto: ADHD CENTER

Ben je druk? Dan zal je wel ADHD hebben. Heb je een paar maffe trekjes? Dan ben je vast een autist. Tegenwoordig wordt gul gestrooid met benamingen van psychische problemen, en niet iedereen kan daar mee leven. Want hoe gek zijn we nou eigenlijk echt met zijn allen?  Op deze vraag probeert het UMC Groningen antwoord te krijgen door middel van een online onderzoek waar ze ook jou voor nodig hebben.

De onderzoekers willen in kaart brengen hoeveel mensen in ons land krankjorum zijn. Deelnemers vullen een vragenlijst in en zien hierna meteen in hoeverre ze het spoor bijster zijn volgens de huidige maatstaven. Een paar maanden later krijgen mensen die meewerken aan het onderzoek een plaatje gestuurd waarin ze in één oogopslag kunnen zien hoe lijp ze zijn in verhouding tot de rest van Nederland. In het derde en laatste deel van het onderzoek kunnen mensen zelf bijhouden hoe het met ze gaat, en welke factoren daar een rol in spelen. Met de uitkomsten hiervan pogen de onderzoekers een nieuwe methodiek op te zetten, zodat onder meer het begrip autist iets genuanceerder zal worden gebruikt.

Bijzijn is meemaken. Check daarom de site en kom erachter hoe freaky jij nou eigenlijk bent.

2 gedachten over “Hoe gek ben jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.