Dit was het jaar

Terugblik-2013

2013 was een jaar vol gekkigheid, waarin met name de edelen en geestelijken van zich lieten spreken. Natuurlijk hadden we de abdicatie van de paus, die verrassend snel dementeerde nadat bij een vingerruikmoment was vastgesteld dat hij minderjarige meisjes had bezoedeld – een grof schandaal binnen de Katholieke Kerk.

Maar ook onze koningin moest worden geabdiceerd toen Lubbers op de nationale buis een postume uitleg aan Claus verschuldigd bleek te zijn. Spijt had hij echter niet, in tegenstelling tot Michael Boogerd, die heel veel spijt heeft dat hij in een mannenlichaam geboren is. Ook Willem IV kreeg geen spijt, die voluit geniet van snoepreisjes met zijn vriendin nu hij koning is.

Dat het tijd is voor de nieuwe generatie bleek ook wel na de abdicatie van Henk Krol van 50Plus, nadat hij bij een intergalactische verkrachting een virus opliep. Dit zorgde echter voor de nodige toestanden in Cyprus, wat zich vertaalde naar Rusland en weer terug naar Nederland. Gelukkig kon onze koning de boel weer op de rails krijgen met een aantal rake klappen bij de ambassadeur, zoals gebruikelijk in dit soort kwesties. Kim Jong-un kan daar nog een puntje aan zuigen, wat sinds de abdicatie van zijn vader een aantal jaar terug, hebben we hem eigenlijk niet meer in de hitparade gezien.

De enige die het dit jaar niet zo lekker deed in Nederland, was Geert Wilders. Nadat hij duizend tekeningen had verzameld voor Sinterklaas, wilde geen van zijn pieten de tekeningen in ontvangst nemen vanwege racisme. Het wachten is dan ook op de abdicatie van de goede man.

Verder was ik vorige week nog op een heel leuk feestje en voorspel ik een groots evenement in Zuid-Amerika, die de wereld de komende zomer tot Inca-achtige toestand zal brengen. Ik wens jullie vrede en veiligheid in 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.