Interview

Het was weer KEItastisch

KEI-kleur

De KEI-week is al weer twee weken voorbij. De colleges zijn weer begonnen, we mogen weer! En toch is het KEI-bestuur nog erg actief op het KEI-pand, achter de Grote Markt.

Wat zijn jullie nu nog aan het doen?

We zijn heel druk bezig met alles opruimen, evalueren met iedereen en vooral ook aan het bijkomen. Het is echt een fantastische week geweest maar het ging allemaal zo snel voorbij. Volgende week gaan we allemaal een weekje weg, even helemaal niks doen. We zijn allemaal doodmoe maar we moeten nog erg veel afmaken dus we zijn elke dag om tien uur op het pand. Daarnaast zijn we nog bestuur tot november dus we zijn nog lang niet klaar. We moeten nog alles voor onze opvolgers klaarmaken.

Wat was het hoogtepunt van de week?

Het eindfeest! Dat was echt fantastisch. Het was heel gaaf om te zien dat iedereen het zo leuk had. De afterparty daarna was ook echt een succes, ook al weten we daar zelf niet zo veel meer van. Het was wel heel zwaar die nacht, een aantal hebben niet eens geslapen want alles in Martiniplaza moest nog worden afgebouwd op de zaterdagmiddag.

Het Open Air Festival was ook een succes. Het liep goed en het was heerlijk weer, dat was genieten. Daarnaast was het moment dat we met zijn allen het podium op gingen tijdens de Grand Opening fantastisch. Het is zo’n overweldigend gevoel om daar voor 5000 man te staan! Alles is eigenlijk goed verlopen in de KEI-week, alleen de regen af en toe was jammer.
Wat ook heel leuk was, was dat iedereen op de foto wilde met Jan Remmelt. Er liepen allemaal meisjes langs en die vroegen ‘Ben jij die gast uit het boekje? Ja? Oooh mag ik met je op de foto?’. Uiteindelijk wilden ze zelfs nog wel met Jurre (penningmeester) op de foto als Jan Remmelt bezig was. Hij heeft ook nog een KEI-groepje (met alleen maar meisjes!) een rondleiding gegeven backstage. Hij kwam uiteindelijk terug met zijn shirt binnenstebuiten aan…

Daarnaast hadden we de ‘Spotted: KEI-week’ facebookpagina. En dat heeft ook gewerkt: er is een stelletje ontstaan door de pagina. Begin je studententijd met een relatie, ook dat is de KEI-week!

Was er ook een dieptepunt?

Eigenlijk zijn er geen echte dieptepunten, alleen het ongeval met het meisje tijdens het Open Air Festival was heel vervelend. Het gaat gelukkig wel goed met haar en ze zal naar alle waarschijnlijkheid volledig herstellen. Dat is echt een hele opluchting. Leuk detail is wel dat de burgemeester ons net nog belde omdat hij graag een kaartje wil sturen naar het meisje.

Er waren dit jaar erg veel inschrijvingen, ruim 5000 tegenover 4200 vorig jaar. Waarom waren het er zoveel dit jaar denken jullie?

We hebben dit jaar meer aan marketing gedaan dan andere jaren. Daarnaast hebben we echt een vette programmering neergezet. Ook hadden we een speciaal promoteam dat op alle open dagen aanwezig is geweest. Wat ook een oorzaak kan zijn, is dat de basisbeurs misschien werd afgeschaft. Mensen die eigenlijk een tussenjaar wilden gaan doen hebben dat waarschijnlijk niet gedaan.
Vervolgens hebben we extra maatregelen getroffen. We hebben bandjes bijbesteld, extra pc’s besteld voor de daginschrijving, meer beveiliging gehuurd en nog meer contact gehad met de politie. Daaruit bleek dat alle evenementen de extra mensen wel aan konden dus dat was erg mooi. We willen graag iedereen de mogelijkheid geven om met de KEI-week mee te lopen. Uiteindelijk hadden we voor 5200 mensen bandjes en boekjes klaarliggen. Alleen bij het eindfeest kon helaas niet iedereen naar binnen omdat het vol was.

Heeft Dare 2B Aware effect gehad?

Haha, dat kunnen we nu nog niet zeggen. Dare 2B Aware was wel aanwezig op alle evenementen en er waren veel gadgets van. De bekende bandjes hadden dit jaar teksten die door het KEI-bestuur waren verzonnen, waaronder ‘Drugs is niet oké, doe er niet aan mee’.

Is er leven na de KEI-week?

Het is wel wennen; ’s ochtends opstaan is echt super moeilijk geworden. Het grote ding waar je het hele jaar naartoe werkt, is nu geweest. De druk is er daarom wel een beetje vanaf. We gaan nu heel erg veel evalueren met iedereen en alles voor onze opvolgers uitwerken. We willen alles zo goed mogelijk kunnen overdragen.

Waarom zou je moeten solliciteren voor KEI-bestuur?

Omdat je echt het allermooiste jaar van je leven beleeft. Het is ontzettend leerzaam en daarnaast is de KEI een heel professionele studentenorganisatie.

Solliciteren kan via de website www.wordkeibestuur.nl en je sollicitatie kan je mailen naar sollicitatie@keiweek.nl. De deadline is maandag 23 september om 18.00 uur. Daarnaast kun je op de website een informatiepakket aanvragen en kan je altijd een keertje koffie komen drinken op het pand. Zelfs een dagje meelopen is mogelijk.

Willen jullie de KEI-lopers nog wat meegeven?

Word actief bij de KEI. Geniet van je studententijd, zoals je van de KEI-week hebt genoten en kleur je studententijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.