Interview

Modebloggen vanuit het niet zo modieuze Grunn

Meet Lian. Online is ze beter bekend onder de blognaam FashionHoax, waarmee ze maandelijks zo’n duizend unieke bezoekers (and counting) inspireert met haar outfits. Bij het nuchtere Groningen denk je nou niet bepaald aan een inspirerende modestad met modieuze bloggers, maar fashionblogster Lian zet het Hoge Noorden op de kaart.

FH3

De 26-jarige geboren en getogen Groningse is afgestudeerd in Communicatiesystemen aan de Hanze en werkt nu fulltime voor enkele webwinkels, waar ze zich onder andere bezig houdt met de sociale media strategie. Ze blogt al sinds 2010, maar na een korte pauze startte ze in 2012 te bloggen onder de naam FashionHoax. Hoe combineer je een fulltimebaan met een populaire fashionblog? ‘’In totaal werk ik 36 uur per week, daarnaast besteed ik nog eens 10 uur per week aan mijn blog. Ik heb niet altijd zin om foto’s te maken, maar doordat ik het in mijn vrije tijd doe en het mijn passie is voelt het vaak niet als verplichting.’’

‘’In 2012 ben ik gevraagd door Anouk (oprichter van creatorsofdesire.com, red.) om bij haar ‘’blogpact’’ te komen, een overkoepelende site waar meerdere blogs op staan. Toen ik er met mijn blog echt voor ging kreeg ik na een maand al de aanbieding van Anouk, waaruit blijkt dat als je ergens voor gaat, het vaak ook goed komt.’’ Een blogpact is in Nederland overigens nog nieuw, maar in Zweden is het al volledig ingeburgerd. In mei 2012 is het Zweedse nowmanifest.com (1,2 miljoen unieke bezoekers per maand) zelfs overgenomen door uitgeverij Condé Nast.

Loont dat nou ook, zo’n blog? ‘’Ik verdien wel wat met mijn blog, maar het is meer een maandelijkse financiële bijdrage dan loon. Ik vind zelf dat ik van dat geld ook echt mag shoppen, ik heb het tenslotte verdiend met mijn kledingstijl.’’ Verrassend blijft Lian door dicht bij haar eigen stijl te blijven. ‘’Rond een bepaalde leeftijd leer je jezelf en je eigen stijl meer kennen. Het is eigenlijk zo dat hoe meer ik naar mezelf luister, hoe meer leuke reacties ik krijg. Ik raak vooral geïnspireerd door streetstyle, bijvoorbeeld in Amsterdam en New York.’’ Negatieve reacties heeft ze gelukkig maar één keer gehad. ‘’Ken je die beanies, die condoommutsen? Die heb ik drie keer op foto’s opgehad. Toen reageerde een meisje wel dat ze het belachelijk vond.’’

Van het Groningse modebeeld wordt ze niet echt warm. ‘’Het is heel cliché, maar het is natuurlijk ook een studentenstad. Dat zie je niet alleen aan de bruine kroegen of dronken studenten in de vroege ochtend op de Grote Markt, maar ook aan de kledingstijl. Ze zijn vaak heel basic gekleed en houden vooral van casual kleding.’’

Dé modetrend van deze zomer? ‘’Als je het mee een jaar geleden had gezegd had ik je nooit geloofd, maar ik vind de cropped top, oftewel de blotebuikentop, toch stiekem heel leuk. Dan wel gecombineerd met een hoog broekje die net over je navel zit, zodat je niet je hele pens bloot hebt hangen.’’ Een Groningse winkeltip? ‘’De Stardust aan de Carolieweg. Al koop ik er vaak niet eens wat, alleen de aankleding is al erg inspirerend.’’
Tenslotte heeft Lian nog een modetip voor studenten. ‘’Denk aan de balans. Een goede balans in je outfit betekent in mijn ogen dat je bij het dragen van een baggy broek deze niet combineert met sneakers en een hoodie, maar er bijvoorbeeld leuke hakken onder draagt. Draag ook geen strapless top in combinatie met een kort rokje, dan is de balans ver te zoeken.’’ Sorry boys…

Bezoek Lians blog op fashionhoax.creatorsofdesire.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.