Recensie

Awakenings festival

[dropcap]M[/dropcap]ijn vriendin is verslaafd aan GHB. Ze was op het punt gekomen dat ze niet meer in slaap kon vallen zonder een overdosis G. Een ‘comabuisje’ noemde ze het gekscherend. Normale klusjes waren ondraaglijk geworden als ze niet onder invloed was. Helaas hebben we haar kaartje voor Awakenings moeten verkopen. Jammer, maar gelukkig heb ik een grote vriendengroep die ook van een feestje houdt.

Om de dag extra glans te geven neemt de hele groep een pilletje en sommigen ook wat G. Zelf gebruik ik de laatste tijd wekelijks GHB. Dat klinkt veel, maar het gaat erom dat je het onder controle hebt. Ik bepaal zelf wanneer ik wel of niet gebruik. Hoewel we allemaal volwassen kerels zijn veranderen we in de loop van de dag in een kleuterklasje. Het is net of we elkaar opnieuw leren kennen, maar we weten zeker dat we vrienden voor het leven blijven. We maken elkaar blij met ijsjes en lolly’s en als iemand naar de wc moet of een drankje gaat halen wachten we geduldig op elkaar. De dag vliegt voorbij en we zijn uiteindelijk niet verder dan Area Y gekomen. De angst om elkaar kwijt te raken was groter dan de drang om het terrein te verkennen. Als wij 200.000 jaar geleden geboren waren, was de mens nooit verder gekomen dan zijn rots in Afrika.

Hoewel ik normaal niet van commerciële feesten houdt, is Awakefest toch één van mijn favoriete festivals van het jaar. De programmering is van begin tot eind van de A-categorie en met de lichtshow is, naar de maatstaven van technofeest, heel groot uitgepakt. Sinds drie, of nou ja bijna vier maanden ben ik werkloos dus ik kom in de verleiding om iedere week te gebruiken. We trekken vaak door van vrijdag tot zondag, maar ik weet dat GHB zelf geen schadelijke stoffen bevat, zolang het maar niet de overhand neemt in je dagelijkse beslommeringen. Ik probeer alleen ’s weekends een leuk feestje mee te pakken zoals Awakenings, wat van mij overigens 4 sterren krijgt. -1 omdat het al om 23 uur is afgelopen.

De groeten en misschien tot volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.