Holl’n, kleur’n, drink’n

2684541241Sinds januari 2012 kent de wereld een nieuw kleurrijk fenomeen waar mensen blij van worden en een gezonde levensstijl gevierd wordt met het inademen van kleurstoffen. Het is natuurlijk hartstikke leuk om je witte kleren te laten verkleuren, terwijl je de zenuwslopendste race van je leven aan het voltooien bent. Het doel van bedenker Travis Snyder was om professionele en beginnende hardlopers samen te laten rennen voor het goede doel. Sponsor Nickelodeon vond het vooral belangrijk om het kijken van slechte tv programma’s door jonge kinderen te vervangen door beweging. Amsterdam kreeg de primeur om de eerste Color Run in Nederland te organiseren.

In elke stad waar de Run georganiseerd wordt, is een ander goed doel betrokken. In Amsterdam was het de stichting Because I’m A Girl. Volgens deelneemster Romy Bijl was de ideologische doelstelling van dit evenement, het samen laten lopen van ervaren en onervaren hardlopers, niet gehaald. Juist door de stichting was er ook geen evenredige verdeling van mannetjes en vrouwtjes. ‘Het was wel echt op z’n Nederlands, je kreeg veel minder kleur dan in Amerika, zo lekker zuinig. Maar er was wel een vet feest na die tijd, volle glazen met drank’. Daar wist mevrouw Bijl dan ook wel weer raad mee.

FC Groningen, Huis voor de Sport en de Make-A-Wish Foundation, hebben in samenwerking met enkele studenten Eventmanagement van de Hanzehogeschool de KleuRUN van Grunn georganiseerd. De Make-A-Wish Foundation vervult wensen van kinderen tussen de drie en de achttien jaar met een ernstige ziekte. Hoewel er geen bindingen zijn met de organisatie van de Color Run liggen de idealen niet ver uiteen.

De populariteit van de ‘happiest 5k run of the world’ is enorm. De kaarten voor de KleurRUN vlogen de deur uit en de 500 extra beschikbaar gestelde kaarten verkochten ook als warme broodjes. In Groningen hebben ze ook een extra Junior race in het leven geroepen waarin jonge kinderen samen met bijvoorbeeld hun schoolklas, alleen of met hun sportteam kunnen lopen voor het goede doel.

Dit was ook een mooie gelegenheid voor enkele studenten van de Hanzehogeschool Groningen om een nieuw evenement in Groningen te kunnen organiseren. Vanuit FC Groningen en Huis voor de Sport hebben zij de opdracht gekregen om een ‘loop’ te organiseren. Voor deze opdracht vonden ze het een goed idee om de primeur van het concept ‘Color Run’ binnen te halen. ‘Achteraf was het niet heel erg dat Amsterdam roet in het eten gooide, omdat dit de gelegenheid bood om te kijken wat daar allemaal mis ging’, aldus de organisatie. En er ging het één en ander mis. ‘Het was onduidelijk waar je je moest aanmelden en de sites werkten nog niet allemaal. De parkeerplaatsen waren bovendien drie uur voor de start al vol. De organisatie kan de volgende keer dus wel beter, maar dit zal vast aan de eerste keer gelegen hebben’, aldus Romee Reef die ook in Amsterdam te vinden was.

Mocht je heel graag mee willen doen maar nog geen kaarten bemachtigd hebben, voor mensen vanaf twaalf jaar komen er nog winacties. Houd daarvoor de Facebook in de gaten! Natuurlijk is iedereen welkom om te komen kijken. Vanaf zes uur ’s avonds is jong en oud welkom om onder het genot van een hapje en een drankje te genieten van alle kleurtjes. Dit alles vindt plaats op de Drafbaan en Stadspark in Groningen. Voor meer informatie kan je altijd kijken op de Facebook van KleuRUN van Grunn.

Een gedachte over “Holl’n, kleur’n, drink’n

  • Dit is echt het allerkutste wat ooit op aarde heeft is bedacht.

    Echt. Hoezo

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.