Hard gaan op technohitjes voor het goede doel

Studenten overhalen om geld te geven aan het goede doel. Hoe doe je dat eigenlijk? Het antwoord is even simpel als doeltreffend: je organiseert gewoon een dampend technofeest. Woensdag 8 mei is het zover, dan zal het dak van Simplon er ten bate van Unicef af gaan. En op haar beurt zorgt Unicef ervoor dat met de opbrengst ervan de kindersterfte in derdewereldlanden tegengegaan wordt. Kortom: kapotgaan op technohitjes en tegelijkertijd het goede doel steunen.

UNICEF
Illustratie: Danny Dutch

[dropcap]H[/dropcap]et is alweer de negende keer dat het feest, dat de naam Many Minds Unicef draagt, plaats zal vinden. De dj’s die voor de nodige opzwepende technotunes zullen zorgen zijn Some Chemistry, Zwaan, Freak Strano en Andy Dwarf. Van de 12,50 euro die een entreekaartje voor de fuif kost zal zo’n twaalf euro naar Unicef gaan, schat Diederik von Devivere, organisator van de fuif.

“Het doel is dat we met een diverse groep studenten een feest willen neerzetten voor iedereen. We willen zoveel mogelijk mensen bereiken om zoveel mogelijk geld voor Unicef te verzamelen”, stelt Von Devivere. Laatstgenoemde maakt deel uit van een commissie van zes studenten – bestaande uit drie leden van Vindicat en drie leden van Albertus – dat de organisatie van deze editie van het feest voor zijn rekening neemt. “We hebben het bewust niet bij één van onze kroegen gedaan omdat het wel een feest voor iedereen is”, zegt commissiegenoot Bastijn Kocks.

De eerste editie van het feest – dat traditiegetrouw sterk verbonden is met techno – vond plaats in een tijd dat de technoscene in Groningen nog in haar kinderschoenen stond. Het was toen dus “best wel een happening dat er een technofeest was”, aldus medeorganisator Marianne van den Houten. “Het is leuk om te zien dat de dj’s die negen jaar geleden al draaiden nu toch wel grote namen zijn geworden.”

Social responsibility

Wie dacht dat de commissie, waar ook Jacobien Schut, Bob Nijhoff en Marion Bouw in zitten, louter uit moraalridders bestaat komt bedrogen uit. “Het is meer iets goeds voor de maatschappij terug willen doen, en dat dit een mooi manier is om dat te kunnen doen”, vertelt Kocks. Straatverkopers die geld in willen zamelen voor het goede doel vindt hij daarentegen niets. “Ik vind het zelf niet heel fijn dat ze je dan gaan tegenhouden zo van: luister hier even naar, ik heb een heel zielig verhaal. Daar houd ik zelf gewoon niet zo van.” Daarnaast is het zo dat je na een straatverkoop de eerste drie maanden geld afdraagt dat slechts bestemd is voor de betaling van het loon van de verkoper, vult Von Devivere aan.

Het studententeam beseft dat je tegenwoordig de allerbeste technodj’s in actie kunt zien voor soms maar vijf of tien euro, en dat er wellicht daarom studenten zijn die voor andere feesten kiezen. Dat mag dan wel zo zijn, maar het team wijst op de altijd goede sfeer van Many Minds en bovenal op het feit dat Unicef ongelofelijk veel baat heeft bij de opbrengst van het festijn. Groninger studenten, als dit geen ideale mogelijkheid is om het goede doel te steunen, weten wij het ook niet meer. Snel kopen dat kaartje dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.