Recensie

Politie te paard

Laat even alle nieuw uitgekomen cultcrap achterwege. We recenseren even iets wat er ECHT toe doet: Politie te paard. In de hoop het brandende vraagstuk op te lossen: wat is daar het praktisch nut van?

Zoals altijd biedt Google uitkomst. De search “functie agent paard” leidt vlot naar de site www.vraaghetdepolitie.nl. De vraag staat al keurig ingevuld en het antwoord is geformuleerd in de vorm van een filmpje, oh goodies. Dit materiaal weet te vertellen dat “naast een ceremoniële functie en optredens bij calamiteiten, de groep ruiters een belangrijke publieke taak uitvoert, die van surveillance te paard”. Hier krijg ik een DÛH gevoel van.

Het filmpje maakt verder ook niet duidelijk waarom er nu uitgerekend paarden worden ingezet voor surveillance en optredens bij calamiteiten. Natuurlijk, een knol is een stuk intimiderender dan een scooter of, jij arme ziel, een SEGWAY. Maar is dat dan het enige? Dat een dronkelap eerder een paard ontwijkt dan één van de bovenstaande ongelukkige vervoersmiddelen?

Een andere site biedt wat meer info onder het kopje “Waarom bereden politie”. De meest in het oogspringende redenen om bij de bereden (bah) politie te gaan zijn: “u voorliefde voor paarden, de wendbaarheid en het overzicht wat u heeft vanaf u paard”. Dit brengt mij enkel alleen maar meer op een dwaalspoor. Wat moet ik nu voorstellen bij de ruiters? Zijn dit nu uit de kluiten gewassen pennymeisjes die eigenlijk net zo goed op een olifant hadden kunnen gaan zitten aangezien je op de rug van zo’n beest ook wel een lekker overzichtje hebt? Maakt ook best wel veel meer indruk, zo’n olifant.

Ik vind het helemaal niks politie te paard. Kost veel, maar dan heb je ook niets. En het praktisch nut is ver te zoeken. Één vinger naar de paarden zelf en de uit de hand gelopen pennyfans die zichzelf ruiters noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.