Klavers Njet

Tweede Kamerlid Jesse Klaver van GroenLinks kan niet akkoord gaan met het voornemen van de regering tot het invoeren van een sociaal leenstelsel als vervanging van de basisbeurs.

Nu krijgen thuiswonende studenten nog 96 euro, en studenten op kamers 266 euro, basisbeurs. PvdA en VVD willen deze basisbeurs afschaffen en vervangen door een sociaal leenstelsel waarin elke student tegen gunstige tarieven geld kan lenen. GroenLinks kan niet akkoord gaan zolang de minder daadkrachtige studenten niet gecompenseerd worden. De steun van GroenLinks is nodig om de maatregel door de Eerste Kamer te krijgen, waar de PvdA en de VVD tezamen geen meerderheid hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.