Woord van de Maand: Verstandskiezingen

Verstandskiezingen ver-stands`-kie-zing-en, (de)

Toekomstige verkiezingen waarvan eenieder zich bewust is dat ze zich aan gaan dienen, maar waarvan het algehele nut compleet onduidelijk is. Nadat alle kiezers zijn getrokken kan het normale leven weer worden voortgezet. Voortijdige symptomen: Plotselinge afwezigheid van buitenlands nieuws, en een straatbeeld gedomineerd door slogans als “Kies verstandig, stem een christendemocratische appel” en “VVD took my doctor away.” Gezien haar opdringerige en ongewenste aard niet te verwarren met de verkiezingsstanden van Ferry Mingelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.