Groninger agenda juni 2012

Silosessions

Op nog geen 150 meter afstand van de Oosterpoort staat een indrukwekkend gebouw met karakter: de graansilo. Hier vinden regelmatig intieme optredens plaats in de relaxte sfeer die kenmerkend is voor het pand. De eerst volgende editie van de zogenaamde ‘Silosessions’ is op 8 juni. De korte optredens zullen zijn van Gerhart, Sandy Dane & supports.

8 juni vanaf 17.00u
Prijs: 5 euro p.p. aan de deur
Meer info: www.silosessions.nl/silosession.html

Tuinenkunst

Ja, het weer is nu even kut. Maar het wordt weer beter (weer), want het is juni. Dus, gaat heen en bezoekt de Groningse tuinen. Tijdens de Tuin & Kunst Tiendaagse bijvoorbeeld, van 15 tot en met 24 juni. Bekende Groningse tuinen als de Prinsentuin zijn dan het podium voor ateliers, workshops, lezingen, rondleidingen en andere schitterende activiteiten.

15 t/m 24 juni
Prijs: Voor gratis
Meer info: www.tuinen.groningen.nl

ForumDwarsdiep: Ontwikkelingssamenwerking

Ontwikkelingssamenwerking lijkt het zoveelste kroonjuweel van links dat snel zijn waarde verliest. Hulp aan zuidelijke landen is sowieso veel minder vanzelfsprekend geworden. Moeten we er eigenlijk niet alleen maar voor zorgen dat die landen economisch gaan groeien? En dan is de vraag of hulp die groei bevordert of juist belemmert. De vraag is: hoe kunnen we effectief hulp bieden? En waar is dat nog nodig?

Tijdens deze lezing zal worden geprobeerd het antwoord op deze vragen te vinden met de hulp van historicus aan de Universiteit Utrecht Arend Jan Boekestijn, Farah Karimi, directeur van Oxfam Novib Nederland, RUG-ontwikkelingseconoom Dirk Bezemer en historicus en publicist Thomas von der Dunk. De debatleiding is in handen van Hans Harbers.

15 juni vanaf 20.00u
prijs: 3,50 euro
ForumImages
Meer info: www.forumimages.nl

Strijkorkest op het Hoornse Meer

Op 30 juni vindt de derde editie van het gratis openlucht Hoorse Meer Concert plaats. Op de steiger in de kom van het Hoornse Meer geven zangeres Izaline Calister & band en het Hayden Jeugd Strijkorkest onder leiding van Jan-Ype Note een spetterend concert. Studenten van het Prins Claus Conservatorium vullen het programma aan met balkonscènes. Het wordt een bijzonder concert voor een breed publiek. De ondergaande zon en het achterliggende meergebied toveren het drijvende podium om tot een sfeervolle locatie.

30 juni van 20.00-22.00
Hoornse Meer
Meer info: www.hoornsemeerconcert.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.