Recensie: Mr Flavour

Groningen is, wat ons betreft, zonder twijfel de leukste stad om uit te gaan van Nederland en het heeft ook nog ontzettend veel leuke cafés. Wij maken hier dan ook dankbaar gebruik van, en vele studenten met ons. Het enige probleem is dat er meestal aan het einde van onze stufi, of voor sommige arme stakkers hun lening, nog een heel stuk maand over is.

Hoe zorg je nou dat je ondanks je beperkte budget maximaal uit kunt gaan?

Wij als specialisten in elke soort SKlatie testten het voor je uit met behulp van een nieuwe app genaamd Mr. Flavour. Deze app vertelt je wat voor aanbiedingen er zijn in de buurt van waar jij op dat moment bent. In Groningen doen onder andere Drie Gezusters Upstairs, Kokomo, de Brouwerij, ’t Vaatje en zelfs de Tapperij mee. In de app staan een soort ‘waardebonnen’ die je kunt activeren. Je laat deze zien aan degene achter de bar en dan krijg je de aanbieding. Er is voldoende keus en de meeste deelnemende plekken hebben vier à vijf aanbiedingen die je kunt kiezen. Een leuke bijkomstigheid is dat de barmedewerkers die je de aanbieding geven er ook punten mee verdienen. Een win-win dus. De aanbiedingen zijn geldig van 22:00 tot 01:00 om te stimuleren dat meer jongeren niet thuis goedkoop supermarkt bier gaan drinken tot twaalf uur, maar juist de gezelligheid van de avond- en nachthoreca komen opzoeken.

Op ons rondje door de stad merkten we op dat Wolter Wolthers en Oceans niet meedoen. Dit vonden we echt een gemis. Ook is het wat ons betreft jammer dat speciaal bier cafés zoals Oblomov en de Pintelier (nog niet) meedoen. Juist dáár is het altijd leuk om je avond te beginnen. Het heeft ons in ieder geval op een avondje aardig wat euro’s gescheeld en omdat we zo lekker vroeg gingen misten we de optocht van brakende mensen om vijf uur. We konden de volgende dag frisser op en we hopen dan ook dat meer kroegen in Groningen acties op deze app gaan zetten. Zo kun je tot het einde van de maand gewoon lekker de stad in zonder je studentenrekening op 1000 euro rood staan te hoeven zetten.

Lotte Aikema

Sinds mei 2018 zit ik bij de Studentenkrant en in het jaar 18-19 heb ik een bestuursjaar gedaan. Inmiddels ben ik bestuur af en schrijf ik nog af en toe wat artikelen. Daarnaast leid ik een heerlijk studentenleven.