Actueel

Doctor Orange is the new House of Game of Broadchurch?

 

Ze komen er weer aan! Nieuwe seizoenen van steengoede series die iedereen kijkt. Veel studenten kijken vaak meerdere series tegelijk zodat ze mee kunnen praten met de rest. Ook omdat het soms moeilijk is om spoilers te ontwijken want als je vrienden er niet over praten dan staat het hele internet er wel vol mee. Maar hoe zat het ook al weer? Wat was ook al weer de verhaallijn? Dat vroeg de Studentenkrant zich ook af en daarom hebben we hebben uitgepluisd hoe het ook al weer zat.

 

Orange is the new Black – seizoen 5 begint 9 juni

In de vrouwengevangenis Litchsfield Penitentiary heerst onrust. De gevangen zijn in opstand gekomen omdat ze willen dat hoofdbewaker Piscatella zijn biezen pakt. Hij behandelde de gevangen onmenselijk en nadat hij gevangene Red al meer dan 24 uur wakker hield waren de rapen gaar. Alle gevangenen gingen op de tafels in de kantine staan als protest. Nadat Piscatella zijn bewakers had opgedragen om de gevangenen van de tafels te halen ging het mis. Gevangene Washington zat klem onder een bewaker, kreeg geen lucht meer en overleed te midden van de chaos. Als dat wordt opgemerkt is de chaos afgelopen en is iedereen in shock. Door omslachtige bureaucratie van de gevangenis bleef het lichaam van Washington nog een dag liggen in de kantine. De sfeer in de gevangenis wordt hierdoor nog onrustiger.

Tijdens een persconferentie zegt gevangenisdirecteur Caputo dat er onderzoek wordt gedaan naar het ongeval en de desbetreffende bewaker wordt geschorst. De beste vriendin van Washington hoort dit en rent vol woede naar haar vrienden. Ze vertelt dat de bewaker niet wordt ontslagen en dat de naam van Washington niet eens genoemd werd. Alle gevangen ontsteken van woede en komen, dit keer niet zo vreedzaam, in opstand. Al schreeuwend lopen ze door de gangen waarbij de stuitten op Judy King, een bekende tv-ster die wordt vrijgelaten, en twee bewakers. Als een bewaker zijn pistool probeert te pakken wordt hij omgeduwd en zijn pistool glijdt uit zijn hand. Gevangene Daya pakt het pistool en houdt de bewaker onder schot. Terwijl zij het pistool op hem richt schreeuwen alle gevangenen vol woede om haar heen dat ze hem moet neerschieten. Het seizoen eindigt met het beeld van Daya, die haar pistool richt op de bewaker en twijfelt of ze moet gaan schieten.

 

Doctor Who – seizoen 10 is al begonnen op 15 april

Nu is deze serie half april al weer begonnen met uitzenden, na een hiatus van ruim een jaar en een matige kerstaflevering, maar de Britse sciencefiction koning is weer terug van weggeweest voor zijn tiende seizoen. Gelukkig biedt de eerste aflevering van dit seizoen, The Pilot, een goed instapmoment voor degenen die niet zo bekend zijn met de 54-jaar oude historie van de serie. Dan kun je later, zodra je bij bent, alles wel terugkijken op Netflix. Een korte samenvatting van de serie: een aliën, bekend als the Doctor, reist met een (vaak jonge, aantrekkelijke, vrouwelijke) kompaan door tijd en ruimte in een blauwe kist die groter is aan de binnenkant dan ‘ie van buiten lijkt. De Doctor zelf is al gespeeld door inmiddels dertien verschillende acteurs, want eens per ongeveer drie jaar krijgt de Doctor een nieuw lichaam, om de serie vers en het drama hoog te houden. Zo’n ‘regeneratie’ gaat ook dit seizoen weer plaatsvinden, dus pak je popcorn en je tissues alvast maar en doe je waardigheid maar uit bij de deur. Saillant detail: zijn grootste vijanden zijn moordlustige, uit de klauwen gelopen zout- en pepersetjes waaraan een garde en een toiletontstopper vast zijn geducttaped, Monty Python, eat your heart out. Als je nu nog niet afgeschrokken en inmiddels intens nieuwsgierig bent, of je wil gewoon weten of alles wat je net hebt gelezen daadwerkelijk waar is: Doctor Who, elke zaterdag om twintig over acht op BBC 1. Vanaf seizoen 4 staat alles ook op Netflix, dus je kunt het daar ook kijken. Het gaat toch over tijdreizen, dus volgorde boeit niet.

 

Broadchurch – seizoen 3 wordt het eind van de zomer verwacht (juli, augustus, september).

Het eerste seizoen van de misdaadserie Broadchurch eindigde met een spectaculaire ontknoping: de man van detective Ellie Miller bleek verantwoordelijk voor de dood van Danny Latimer. Seizoen 2 gaat vervolgens verder met de rechtszaak waarbij Joe Miller verrassend genoeg beweert dat hij onschuldig is. Doordat zijn bekentenis ongeldig is verklaard als gevolg van Ellies woedeaanval, is de zaak tegen hem op losse schroeven komen te staan. Aan het eind van het seizoen wordt Joe dan ook vrijgesproken, tot verdriet van Danny’s ouders en natuurlijke Ellie. Gelukkig krijgen zij nog wel een kans op vergelding wanneer ze Joe het dorp uitsturen en bedreigen. Ellie en Beth, de moeder van Danny, blazen hun vriendschap nieuw leven in.

Verder draait het seizoen om detective Alec Hardy’s betrokkenheid bij een zaak uit zijn verleden waarbij twee meisjes verdwenen, Sandbrook. Hij voelt zich nog steeds schuldig voor het feit dat hij de juiste dader nooit heeft kunnen vinden en blijft dus op persoonlijk niveau betrokken bij de zaak. Hij biedt Claire, een getuige in de zaak, bescherming aan. Maar als Ellie ziet dat in Claire’s oude huis een nieuwe vloer is gelegd, krijgt ze argwaan. Uiteindelijk blijkt dat Claire zelf betrokken was bij de dood van deze meisjes, samen met haar man en de vader van een van de meisjes. Alec heeft echter zijn schuld ingelost en kan met een gerust hart vertrekken uit Broadchurch.

 

House of Cards – seizoen 5 begint 30 mei

Tijdens de Nederlandse verkiezingen in maart doken er hier en daar posters op van Frank Underwood op de verkiezingsborden in de stad. Met de tekst ‘’democracy is so overrated’’ werden we al warm gemaakt voor het nieuwe seizoen. Een stuk Amerikaanse politieke fictie in de echte Nederlandse verkiezingen. House of Cards is door de seizoenen heen in de serie steeds dichterbij de werkelijkheid te komen staan. Wie de laatste aflevering van seizoen vier totaal is vergeten kan zich vast nog wel een ding herinneren: het moment wanneer Frank en Claire de camera in kijken en zeggen dat ze niet buigen voor terrorisme maar het creëren.

Amerikaanse president Frank Underwood is in de running om gekozen te worden voor president. Hij werd president omdat zijn voorganger ermee was gestopt terwijl Frank zijn vicepresident was. Nu is het voor het eerst dat hij echt gekozen kan worden door het volk. Na wat huwelijksproblemen gaat hij samen met zijn vrouw Claire, die zijn vicepresident wordt, campagne voeren. Frank en Claire zijn meedogenloos en hebben in het verleden foute dingen gedaan om hogerop te komen. Wanneer een journalist deze schandalen wil publiceren verzinnen ze een plan. Ze verklaren de oorlog aan IKO, een grote terroristenorganisatie in de serie. Zo willen ze de aandacht ergens anders op richten dan op de schandalen die uit zullen komen. De Underwoods willen ten koste van alles macht vergaren en het presidentschap winnen.

 

 

Game of Thrones – seizoen 7 begint 16 juli

In de trailer is het al te zien dat Daenerys Targaryen, Cersei Lannister en Jon Snow elkaars rivalen worden. Dat was al te voorspellen toen we zagen dat Daenerys eindelijk(!) naar Westeros voer om de Iron Throne te veroveren waar haar vader is van afgestoten. Cersei zit momenteel op de Iron Throne, maar is daarbij wel al haar kinderen verloren. In de laatste aflevering zien we dat haar jongste zoon zelfmoord pleegt nadat hij ziet dat zijn vrouw is omgekomen. Zijn vrouw zat in het gebouw van de high sept die Cersei heeft opgeblazen met wildfire. Jon Snow is uitgeroepen tot Koning van het Noorden en heeft alle noordelijke lords staan achter hem.

Bran Stark ziet in een van zijn visioenen dat Jon Snow niet zijn halfbroer is maar de zoon van Lyanna Stark (zijn tante) en Rhaegar Targaryen (de oudere broer van Daenerys). Nu blijkt dat Jon Snow niet een Stark is maar een Targaryen. De echte identiteit van Jon Snow is geheimgehouden omdat men hem zou vermoorden als ze erachter kwamen dat hij een Targaryen is. In Dorne ontmoeten Ellaria Sand, Olenna Tyrell en Varys elkaar. Ze sluiten een verbond om samen Cersei van haar troon te stoten. Varys spreekt op dat moment namens Daenerys. Arya Stark heeft in de laatste aflevering ook weer iemand van haar lijstje kunnen afstrepen. Ze deed alsof ze een bediende was van Walder Frey en serveerde hem een taart die gemaakt was van lichaamsdelen van zijn kinderen. Als Arya zichzelf onthuld snijdt ze de keel door van de man die verantwoordelijk was voor de dood van haar moeder, broer en zwangere schoonzus. Sam is samen met Gilly aangekomen in Oldtown om maester te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.