Recensie

Recensie: De Burgerbakkerij

De Burgerbakkerij is een relatief nieuwe toko. Maarja, het is wel wéér een burgertent… Daar zijn al genoeg van hier in Groningen. Toch probeert de Burgerbakkerij het anders aan te pakken. De hoeveelheid keuzes op het menu is gigantisch en de normale hamburger staat niet bovenaan de menukaart.

Twee jaar geleden opende ze haar deuren aan het gedempte zuiderdiep. Sindsdien zijn ze verhuisd en bevinden ze zich nu aan de Nieuwe Ebbingestraat. Het concept van De Burgerbakkerij is anders. Je kunt namelijk bij De Burgerbakkerij alleen afhalen of laten bezorgen. Van 175 gram rundvlees burgers tot veganistische burgers, alles is mogelijk en je kunt het zelf samenstellen.

We hebben twee burgers getest. De ‘Death Trooper’-burger en de ‘Assassin’s Creed’-burger. Na maar acht minuutjes wachten, kregen we de burgers mee. Op eerste oog zien ze er zeer goed uit. Misschien een beetje groot, maar dat is precies wat we willen.

Als vervolg op de Groninger Hamburgertest, wordt er beoordeeld aan de hand van vier criteria: Het broodje, de burger, de garnituur en de saus. Beide broodjes zijn tussen de 7-8 euro, dus de prijs wordt niet meegewogen.

Te beginnen met de ‘Death Trooper’-burger. Dit is een burger bestaande uit een Waldkorn broodje, cranberrysaus, blue stilton, gebakken champignon en paprika, rucola. Het ruikt op zich niet direct naar een hamburger, als gevolg van de combinatie van cranberrysaus en blue stilton kaas. Maar na de eerste hap, heeft het tegendeel zich bewezen. Een bijzondere unieke smaakcombinatie, waarvan ik nog steeds niet helemaal weet of het nou extreem lekker is of gewoon apart. In ieder geval was deze hamburger zo op.

  • Broodje: 7,5 (Waldkorn broodje)
  • Burger: 7,5 (175 gram rundvlees burger)
  • Garnituur: 7 (buiten de gebakken champignons om, waren de andere garnituren niet echt te proeven)
  • Saus: 8,5 (De combinatie van cranberrysaus en blue stilton, is alsof er een smurf op je tong klaarkomt, heerlijk)

Dan de ‘Assassin’s Creed’-burger. Een machtig dikke burger, die zo vol zit, dat hij al bijna uit elkaar valt als je er naar kijkt. De burger bestaat uit een normaal broodje, BBQ-saus, pulled pork vlees, gebakken champignon en sperziebonen, rösti rondjes, sla, tomaat. We vroegen ons allereerst allebei af, hoe we deze burger in vredesnaam moest eten. Maar nadat er een paar rösti rondjes uit zijn gevallen, is het een prima burger. In ieder geval, als je honger hebt, deze burger is ideaal.

  • Broodje: 8 (Goed broodje voor een hamburger. Proefde vers)
  • Burger: 7,5 (175 gram rundvlees burger)
  • Garnituur: 7 (De sperziebonen en rösti rondjes zijn toch apart om te eten op een burger, buiten dat was de garnituur van pulled pork en gebakken champignons met de saus zeer goed)
  • Saus: 8 (BBQ-saus, met pulled pork en rundvlees. Wat wil je nog meer?)

Beide burgers krijgen een gemiddelde van een 8-. Een goede score voor de hamburgertest. Het komt in de buurt van De Wereldburgers, maar vanwege de aparte samenstelling misschien wel van een andere categorie. Je moet er van houden, maar voor de prijs en voor de verzadiging, is het het zeker waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.