Column: Nieuwe woorden

Soms zijn er van begrippen die nu eenmaal niet goed in woorden te vatten zijn. Iedereen kent het, iedereen weet waar je het over hebt, maar er bestaat geen woord voor. Daarnaast zijn er genoeg betekenissen waar wel een goed woord voor bestaat, maar waar spontaan nieuwe en betere woorden voor ontstaan. De Studentenkrant geeft jullie een lijstje.

Kurkkater – Na een avondje drankjes wegtikken is het de volgende ochtend altijd hetzelfde liedje: een kurkdroge mond, vieze smaak, dorst en een hese stem. Maar een woord ontbrak tot op de dag van vandaag, vandaar dat wij introduceren: de kurkkater.

Fantoomgeur – Wanneer je zo’n intense honger hebt dat de enige geuren die je neus bereiken, etensgeuren zijn. Deze geuren hoeven niet eens daadwerkelijk aanwezig te zijn, maar kunnen ook een product van je eigen verbeelding zijn.

Broodgeil – Wanneer je geil bent ondanks dat je broodnuchter bent.

Terugtwijfelen – Het moment dat je een beslissing hebt genomen is meestal een grote opluchting: je hoeft er niet meer over na te denken. Totdat je weer gaat nadenken en heroverwegen. Was dat nou de juiste beslissing? Terugtwijfelen dus.

Beladres – Geen telefoonnummer dus, nee, een beladres. Past zo in het rijtje tussen postadres, bezoekadres, woonadres en verblijfadres. Vraag dus de volgende keer in de kroeg om haar beladres, en je hebt gegarandeerd succes.