Recensie

Recensie: ESKape room bij Escape Hunt Groningen

Het opsluiten van mensen is tegenwoordig niet meer alleen voorbehouden aan het ambtelijke apparaat. Er zijn zelfs mensen die zich voor hun plezier laten opsluiten. Ik duid hier natuurlijk op het fenomeen van de escaperooms. Dit fenomeen is door ons aan nadere analyse onderworpen.

Bij binnenkomst in Escapehunt Groningen straalt de allure je tegemoet. Je treedt binnen in een ouderwetse Britse pub voor de upper class. Een authentieke stamtafel in het midden van de ruimte. In de hoek een fauteuil waarin je Sherlock Holmes zijn karakteristieke pijp al ziet roken. Voor je gevoel stap je binnen in een oude Britse detectiveserie. Britse detectives kunnen maanden zoeken naar de ontrafeling van hun mysterie. Vervolgens wordt die zoektocht in een rustig drie uur voortkabbelende aflevering aan de kijker gepresenteerd. Ons werd niet meer dan een uur gegund voor het oplossen van onze zaak. 
 
Na een korte instructie ging de deur in het slot en begon het zoeken naar clous. De opdracht was het vinden van een tegengif om zo de planten van de Hortus Botanicus te redden. Boeken vol met planten zonder aanwijzingen werden doorgebladerd. Een kast werd overhoop gehaald. Het was een verdraaid donker kamertje dus aanwijzingen vinden was een hels karwei. Het doel was een driecijferige code ontdekken om zo een hangslot open te krijgen. Nadat dit werd uitgevogeld konden we eindelijk het licht aandoen. Maar wat nu? Een tabletcode bleek ons volgende obstakel. Na een goed kwartiertje geen stap verder te komen belden we de tiplijn. Ook doorgewinterde detectives hebben ten slotte soms hulp nodig. Het ontrafelen van het mysterie kwam nu eindelijk op gang. De deur naar een volgende kamer ging open. Een nog kleinere ruimte met nog meer hangsloten en sleutels die moesten worden overwonnen. De tijd vloog om. Met nog een schamel kwartiertje op de klok begon de tijd te dringen. De detectives waren nu eindelijk op stoom en ontcijferden in mum van tijd deze ruimte. De finale ontbrandde. De spanning steeg zouden ze het gaan halen? De adrenaline pompte rond maar de detectives werden scherper. Het tegengif werd gevonden en de ontsnapping was een feit. Helaas alleen te laat: het andere team had de onschuldige planten al drie minuten eerder weten te bevrijden van een tragische dood.  
 
Een uur lang in teamverband de puzzel ontrafelen is een lastig maar bovenal leuk karwei. Escapehunt Groningen heeft een goede story-line en levert een onvergetelijk uurtje op. Gaat allen en dompel je onder in Britse sferen. Bewijs dat ook jij de wereld kan redden van een gevaarlijk virus. Maar voorkom bovenal de schaamte om na een uur te moeten worden bevrijd.  
 
 
 
 
 

Een gedachte over “Recensie: ESKape room bij Escape Hunt Groningen

  • voor de studenten onder ons die niet helemaal in het noorden van het land wonen: Ik ben vorige week naar een leuke escape room in Nijmegen geweest! Xcape Logix, net aan gehaald maar was wel lastig!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.