Liveblog Cornelis Zandt SOG

Ik ben Cornelis Zandt, kandidaatsfractielid van de Studenten Organisatie Groningen (SOG). De studentenkrant heeft mij gevraagd een blog bij te houden tijdens de verkiezingen, iets wat mij superleuk lijkt. Als natuurkundige ben ik natuurlijk veel bezig met droge berekeningen, al is dit natuurlijk ook heel interessant, soms wil ik wel eens meer. Maar aangezien naar de kroeg gaan ook wel eens gaat vervelen heb ik besloten me overdag ook nuttig te maken. Dit doe ik dan ook met passie voor de SOG. Wat wij doen is met behulp van veel contact met studenten- en studieverenigingen universitaire vraagstukken oplossen. Daarnaast hebben we veel contact met het bestuur van de RUG en vormen wij eigenlijk de schakel tussen student en beleid. Een erg interessante uitdaging dus. Maar nu eerst, verkozen worden!

18:44 24-5
De sfeer is uitgelaten. Dit wordt een mooie avond!

17:02 24-5
De stembus is gesloten. Woohoo, wat een week! Nu naar het pand verzamelen waar waarschijnlijk een lekker biertje gaat worden gedronken. Dankjulliewel voor aanhoren! Morgen zal ik mijn laatste blog schrijven over de uitslag. Voor nu, cheers!

15:44 24-5
Nog één uur te gaan… Kan er nog iets gebeuren of is de strijd al gestreden. We horen het morgen om 17 uur. Spannend.

13:33 24-5
Net een knaller van een collegepraatje gegeven. Doordat deze een keer in het Nederlands was, was het makkelijker om ernst en humor te combineren. Nu hopen dat ze allen stemmen, want ieders stem kan het verschil maken.

09:08 24-5
Vandaag is dan de laatste dag van de campagne. Al heb ik me super goed vermaakt afgelopen week, vind ook ik het niet erg dat morgen de verkiezingen zijn afgelopen. Voor nu, nog even de laatste medische studenten inspireren! Hier een goede foto van een volledig sog-geïnspireerd personage, zo zien we het graag.
WP_20160524_09_18_22_Pro

19:07 23-5
nog minder dan 24 uur te gaan. De eerste speculaties over uitslagen worden al gedaan, maar natuurlijk is helemaal niks zeker. De spanning begint nu echt al voelbaar te worden, pfoeh.

13:16 23-5
De op één na laatste dag van de campagne. Tot morgen vijf uur kan jij nog stemmen, en wij merken ook dat de studenten deze druk ook voelen. Gelukkig maar, want jouw stem telt! Bedenk dus nog goed welke partij jouw mening het best vertegenwoordigd. Geloof jij dat jij een toenemende verantwoordelijkheid tijdens je studie aankan, maar dat informatie betreft keuzes tijdens je studie beter kan én dat jij je meer kan ontwikkelen tijdens je studie dan alleen in de collegebanken, stem dan SOG!

16:11 22-5
Ook zondags weer op het pand. Qua stemmen was het een rustig weekend, maar dat maakt het des te belangrijk om de komende twee dagen de 80% te bereiken die nog niet heeft gestemd. #yourvotecounts

12:48 21-5
Vandaag beginnen we pas om half tien. Maar juist nu ik een paar uurtjes langer kan slapen, verslaap ik me. Gelukkig sta ik twintig minuten nadat ik wakker werd gebeld al weer bij de UB. Lastig om daar campagne te voeren vind ik, maar door iedereen gewoon rustig succes te wensen met het studeren hoop ik toch nog een beetje een positieve indruk achter te laten.

17:58 20-5
De FEB afgesloten, nog nooit zo’n lege faculteit gezien. Goed dagje gehad. Nog even bespreken en dan: VrijMiBoooo!

13:21 20-5
Mijn rug doet pijn, mijn knieën doen pijn, mijn voeten doen pijn. Maar door mijn positieve houding blijf ik goede reacties krijgen van de studenten. Al worden sommige studenten iets vermoeider van al het oranje op straat, anderen zijn daarentegen steeds meer geïnteresseerd  naar de inhoud. Het is dan ook leuk om met deze studenten diep in te gaan op excellent onderwijs, zelfstandigheid van de student en het conserveren van het studentenleven; de credo’s van de SOG.

10:34 20-5
Ben jij de 6000ste viewer van onze campagne video? Bekijk hem hier: https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fstudentenorganisatie%2Fvideos%2F1170096449708621%2F&show_text=0&width=560 Met zo veel views voel je wel dat het harde werk wordt beloond.

16:34 19-5
Eventjes luisteren naar het verhaal van Monique Vogelzang over onderwijskansen en toegankelijkheid van het hoger onderwijs.

11:24 19-5
Of het aan de charmes ligt weet ik niet, maar in ieder geval spreekt het redden van (studenten)levens de dokters hier aan! #sogforstudentsWP_20160519_10_09_43_Pro

10:06 19-5
Vandaag sta ik dan in het umcg. Eens kijken of mijn charmes even goed werken op de mooie dames in de witte jassen als gisteren bij de keiharde stoere beta’s! #makingitbettertogether

07:15 19-5
Zeven uur ’s ochtends, weer op weg naar Oude Kijk 39. Dit is toch geen tijd voor studenten. Op straat zie ik alleen de allereerste bouwvakkers die naar hun werk gaan. Oh, en één door de binnenstad zwalkende jongeman die met de rattentaxi naar huis gaat.

17:06 18-5
Het flyeren zit er op voor vandaag. Ik ben écht gesloopt van al dat praten en überhaupt op mijn benen staan. Maar leuk was het wel, al die studenten, al met hun verhaal.

12:12 18-5
Ik sta nu al eventjes op de FWN. Het gaat wel makkelijk. Ik ken de studenten omdat het mijn thuisfaculteit is en daardoor weet ik veel interesse te wekken voor de universiteitsraadverkiezingen, vooral onze concrete plannen voor excellent onderwijs slaan aan.

06:33 18-5
Vandaag gaan we beginnen met flyeren. Ik word wakker, ik sta op, maar heb eigenlijk nog geen idee hoe ik in vredesnaam zo mensen aan moet gaan spreken. Ach, lullen als Brugman is me gelukkig altijd redelijk goed afgegaan.

19:15 17-5
Op naar het verkiezingendebat in de Senaatszaal. De lijsttrekkers en internationals van alle partijen zullen hier over actuelle thema’s binnen de universiteit debatteren! De stellingen gaan voornamelijk over studieondersteuning, keuzevrijheid en internationalisering. #goevan #goasmo

14:50 17-5

Stickers plakken!

IMG-20160517-WA0004

12:09 17-5

Al beginnen de verkiezingen morgen pas, er is veel te doen. Om maar wat te noemen: 2000 gesponsorde sinaasappels moeten worden opgehaald van de markt, de posters met al onze charismatische glimlachen worden opgehangen en veel meer merchandise worden klaargemaakt.cornelis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10:02 17-5

In de universiteitsraadsverkiezingen van 2016-2017 zal ik, Cornelis Zandt, nummer 5 van de SOG een liveblog bijhouden voor de studentenkrant. Jullie zien ons op straat, maar hoe is zo’n week als kandidaat?