Roken is goed voor je!

3962942661_1047b9bfd4_o

 

Roken werkt genezend voor mensen met de chronische darmontsteking colitis ulcerosa (cu). Tot deze verrassende conclusie komt Anouk Regeling (33) in haar promotieonderzoek aan de RUG.

Vooral nicotine, koolstofmonoxide en acrolein in de sigarettenrook lijken een gunstig effect hebben. Als de medische wereld er achter kan komen wat het effect precies is, dan zouden die stoffen in een pilletje verwerkt kunnen worden die openbarst in de darmen. Vooralsnog vraagt dit echter om meer onderzoek.

Dus zo lang de nicotinepilletjes nog niet op de markt liggen hebben mensen met cu een goed excuus erbij om er nog eentje op te steken. Fiets je weer eens voorbij het UMCG en zie je een groepje rokende patiƫnten met bedrading en al buiten onder het afdakje staan? Bedenk dan dat die waarschijnlijk lekker bezig zijn. Die denken om hun gezondheid!