Cultuur

Orale bevrediging: Jell-O-Shots met Buffalowormen

orale-bevrediging-jell-o-shots

Insecten zijn het eten van de toekomst. Die tekst heb je vast al eerder gehoord. Maar wat is er dan zo fantastisch aan die beestjes? Insecten zijn een bron van eiwit, hebben een laag vetgehalte en de meeste bevatten veel vezels. Toch trekken veel mensen hun neus nog op voor deze superfoodie: je krijgt immers niet gelijk honger als je een dikke wurm door de aarde ziet krioelen. Niet dat je dat wel krijgt als je een varken door de modder ziet rollen, maar het blijft een onsmakelijk idee. In onze, westerse cultuur dan tenminste.

Toch eet je al insecten al meer dan je denkt. Veel van ons eten bevat een hoop insectenledematen. Denk jij dat je rustig een paar handjes blauwe bessen eet, heb je ondertussen al een paar mieren op. Daarnaast zijn insecten booming business: voor een grammetje van de kleurstof E120, ook wel geplette schildluis, betaal je al gauw dertig euro. Deze rooie rakker vind je onder andere in roze koeken, Fristi en rode M&M’s.

Tijd dus om gewoon eens te proberen of het wat is. We beginnen rustig aan en doen er voor de zekerheid maar wat sterke drank bij om de scherpe randjes er vanaf te halen. Zoals Pumba al zei: ‘Slijmerig, maar smakelijk.’

Jell-O Shots met Buffalo Wormen

  • Een pakje gelatinepuddingpoeder naar keuze
  • Sterke drank naar keuze – ijskoud
  • Een handje Buffalo wormen
  • Shotglaasjes

Je kan gewoon de aanwijzingen op de verpakking van de gelatine volgen, maar dan een deel van het water vervangen door sterke drank. Wij raden aan een kwart tot de helft van het water te vervangen. Let er wel op dat hoe hoger het alcoholpercentage, hoe vloeibaarder de shots worden. Ook is het belangrijk dat je de sterke drank eerst zo koud mogelijk is. Je moet het namelijk mengen met kokend water waardoor een deel van de alcohol verdampt. Verdeel daarna het mengsel over de shotglaasjes en strooi er wormen over, laat het vervolgens minstens twee uur opstijven in de koelkast en genieten maar.

Wil je dit thuis ook proberen? Via de website delibugs.nl kun je met de kortingscode locata 10 procent korting krijgen op het bestellen van Buffalowormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.