Flikker op met die Valentijnsonzin

Wie deze dagen door een Groninger supermarkt loopt, wordt helemaal doodgegooid met Valentijnsdagtroep. Van chocolade en chocoladevla met hartjes tot suikerhartjes en, het absolute dieptepunt, de Valentijnsdagburger. Jawel, dat is een hamburger in de vorm van een hartje.  Het ergst is het bij de Jumbo, wij weten ook niet waarom.

valentijn-hart-burgers

Nee, we zitten niet te wachten op al die valentijnstroep. Ten eerste is het al een Amerikaanse onzinfeestdag die we het liefst boycotten. Maar daar gaat het niet eens om. Waar is het misgegaan dat we valentijnsburgers in de schappen hebben liggen in onze supermarkten? Ongetwijfeld ook nog eens een stuk duurder dan een gewone hamburger. Wie koopt dat?  En moet je dan ook broodjes hebben in de vorm van hartjes? Anders heeft het weinig zin natuurlijk. Is er iemand die denkt dat zijn geliefde het leuk vindt als hij met hamburgers in de vorm van hartjes thuiskomt? Blijkbaar wel, want anders zouden ze niet in de schappen liggen.

Mensen, het loopt uit de hand. Hier staat het ‘valentijnsassortiment’ van de Jumbo. Zullen we afspreken die troep gewoon te laten liggen? Kun je de centen die je uitspaart gebruiken om uitgebreid te koken, als je dan toch iets voor Valentijnsdag wilt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.