Recensie

PowerYoga bij Studio Hofstraat 11

yin-yang

Colleges, tentamens, borrels, werk: wij studenten hebben het soms ontzettend druk. Daarom is het belangrijk om af en toe tussendoor even lekker een momentje te ontspannen. Dat kan je natuurlijk doen door een powernap te nemen, maar poweryoga schijnt ook een geschikte manier te zijn om even goed te ontstressen. Fijn is dat je tegelijkertijd ook nog eens aan je figuur werkt. Om te kijken of het echt zo ontspannend werkt, namen we deel aan een lesje poweryoga bij PowerYoga Groningen.

Eigenaresse van de studio is Marjolein, die zelf een groot deel van de lessen verzorgt. In de studio wordt een brede variëteit aan soorten yoga aangeboden, samen met andere groepslessen zoals Zumba, Steps en Powerbalance. Ons lesje poweryoga werd ook gegeven door Marjolein, die les gaf met veel energie en verstand van zaken, zonder dat ze té zweverig werd. Marjolein zet een prettige les neer waarbij ze niet bang is om je af en toe te corrigeren. Goede begeleiding is volgens haar bij yoga erg belangrijk:  ‘Yoga is een goede manier om je lichaam goed op te bouwen, maar je kan je lichaam er ook eenvoudig mee kapot maken’, aldus Marjolein. De les is pittig, maar voor de meeste oefeningen heeft Marjolein een makkelijke en een meer uitdagende variant, zodat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen.

Na ons veertig minuten in allerlei bochten te hebben gewrongen, voelt ons lichaam lekker los en is het alweer tijd voor de ontspanning. Het laatste deel van de les bestaat altijd uit het liggen op een matje, al dan niet met een kleedje over je heen gedrapeerd voor de ultieme ontspanning. Pas dan merk je hoe zwaar yoga kan zijn, en hoe ontspannen je je voelt na al dat harde werk. Compleet relaxed verlaten we even later weer de zaal, waarna er mogelijkheid is om een kopje thee of koffie te doen aan de stamtafel.

Met het brede lesaanbod, de fijne sfeer en de goede kwaliteit van de lessen zijn wij enthousiast. En het mooiste komt nog: voor mensen onder de 25 kost een 15 lessenkaart slechts €60. Dat komt neer op €4 euro per les. Al met al krijgt PowerYoga Groningen van ons vijf sterren. Ook een keer yoga proberen? Kijk op poweryogagroningen.nl en doe een keer een proeflesje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.