Recensie

Koffieprijs in GMW

Koffie. Ja koffie. Lekker? Ja. Doe maar. Doe maar een dubbele. Heerlijk. Lekker in de pauze of tijdens college. Lekker bij het maken van een essay of even rustig aan in de kantine. Niks geks aan. Heel normaal. Gewoon koffie. Toch?

Ik hoef u niet uit te leggen hoe belangrijk koffie is in het dagelijkse ritme van de student, maar ik ga het toch doen. De troostende geur van koffie helpt menig student zware ochtenden door. De warme knuffel die je door het laatste uurtje van een 15:00 college helpt. Menig alumni heeft zijn diploma mede te danken aan de bittere brandstof die zijn cognitief vermogen op peil hield. Koffie is geen luxe, het is een recht.

Bewust was ik maar al te veel van andere faculteiten waar de koffie duur verkocht wordt. Ik heb dan ook jarenlang met trots gereageerd op deze klachten, want: de kantine bij GMW verkoopt lekkere, goede koffie voor een redelijke prijs. Voor een luttele 40 cent werd het zwarte goud geserveerd in zo’n kek papieren bekertje met het logo van de universiteit erop. Wat meer kan een student vragen?
Het is dan ook een groffe schande dat de prijs van koffie is verhoogd van 0.40 naar 1.00. Wat de neuk. Schaamrood op de konen bij het lieve personeel en frustratie bij de studenten.

Wie heeft dit bedacht? Word je wakker als chef koffie en denk je: “ik ga vandaag maar eens een paar studenten gigantisch in de reet neuken.” Een andere excuus kan ik helaas niet bedenken. Misschien wil iemand mij inlichten. Gewoon via zo’n briefje bij de melk en suiker. “Beste studenten, de koffie is 150% duurder geworden want…. Goedemorgen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.