Mentale Gezondheid

Studeren in tijden van Corona

Het zijn bijzondere tijden, ons dagelijks leven is door COVID-19 nagenoeg stilgelegd en er is veel onzekerheid over de toekomst. Letten op je (mentale) gezondheid is in deze tijden essentieel: naast je studie zal ook je sociale leven de komende tijd voornamelijk digitaal plaatsvinden, en dit vraagt nogal wat van je. Hoe deel je nu je dagen in? Wakker bij Bakker komt met een aantal tips die helpen om de komende tijd goed voor jezelf te blijven zorgen:

https://www.wakkerbijbakker.nl/single-post/2020/03/25/Studeren-in-tijden-van-Corona


‘Zelf is niet alleen’ hulp vragen

In de studentenwereld voelt hulp vragen of het rustiger aan doen vaak aan als falen. ‘Ik merk dat het ook bij studenten en docenten op mijn werk op de Haagse Hogeschool, en ook ik zelf ben er niet immuum voor’, vertelt Hannah Boekesteijn in haar blog voor Wakker bij Bakker. Soms kan het lijken alsof je de enige bent die worstelt, dat het alleen bij jou steeds mis gaat en dat het licht even ver te zoeken is. Vooral door sociale media zijn we geneigd alleen de leuke dingen van elkaar te zien. Dit zorgt natuurlijk voor een verkeerde beeldvorming. Veel studenten hebben al snel het gevoel dat ze zich aanstellen en door moeten om net zo succesvol te zijn als de rest van een vriendenkring bijvoorbeeld. Ze laten het dan maar varen, waardoor het in veel gevallen alleen maar blijft opstapelen. Wat maakt dat hulp vragen soms zo lastig kan zijn? En waarom zijn we altijd zo bezig met vergelijken en anderen?

Lees nu op: https://www.wakkerbijbakker.nl/single-post/2020/02/25/%E2%80%98Zelf-is-niet-alleen%E2%80%99-hulp-vragen


SCHAKELEN!  Een spel tussen inzet en ontspanning

De tentamenweken zijn alweer (bijna) voorbij. De eerste studiehandleidingen met opdrachten voor de eerste week stromen binnen en het is tijd je mentaal voor te bereiden op een nieuw blok. Na een week ontspanning, tentamenstress eruit feesten en bingewatchen in bed is het tijd je alweer over te geven aan nieuwe vakken. Je moet weer door.

Wakker bij Bakker schrijft een overzichtelijke blog over die schakelsituaties: hoe ga je van intense ontspanning weer over naar volle focus? En andersom? Lees over loslaten, nieuwe energie vinden tussen tentamens en de beste manier om na een avond feesten de volgende dag weer in de boeken te kunnen duiken. Handige tips die voor elke student wel handig zijn, dachten wij zo. Want zeg nou zelf: die overgang gaat vaak niet zonder zuchten of steunen.

Lees nu op: https://www.wakkerbijbakker.nl/single-post/2020/01/14/SCHAKELEN-Een-spel-tussen-inzet-en-ontspanning


Schrijven om jezelf beter te leren kennen

In tijden van belangrijke tentamens en scripties kunnen de gemoederen nog weleens hoog oplopen. Je weet niet meer waar je kijken moet, je hoofd stroomt over en het liefst doe je de lichten uit en blijf je de hele dag in bed. Negeren zal het wel doen verdwijnen. Maar dagenlang in bed blijven gaat er niet voor zorgen dat je het to-do lijstje kan afvinken. Uiteindelijk weet je zelf ook dat negeren niet de manier is. Maar hoe kom je in godsnaam van die stress af? En hoe zit het met die ongelooflijke winterdip? Hoe krijg je weer energie en goede moed om door te gaan?

Schrijven! En dan niet hele essays, perfecte artikelen of betogen, maar gewoon simpel: schrijven over je gedachten en gevoelens. Dit kan namelijk helpen inzicht te krijgen in waarom je reageert op bepaalde situaties zoals je doet. Help, hoe dan? Lees vooral dit artikel en ontdek hoe je die stressvolle en moeilijke situaties iets dragelijker kunt maken.

Wakker bij Bakker Student Coaching

Wakker bij Bakker biedt coaching aan voor studenten rond veel voorkomende uitdagingen:

  • Psychische klachten
  • Van studiekeuze- tot loopbaanbegeleiding
  • Effectief studeren
  • Balans studie en studentenleven voor motivatie, doelgerichtheid en persoonlijke ontwikkeling

Blijf dus niet onnodig lang met dezelfde uitdagingen zitten en ga vrijblijvend een gesprek aan. Bezoek gerust de site www.wakkerbijbakker.nl voor verdere informatie of stuur even een mailtje naar meldjeaan@wakkerbijbakker.nl.