Actueel

Event: de Open Nederlandse Quiz Contest 2023! – hét evenement voor alle quizliefhebbers


Disclaimer: Dit artikel is in samenwerking met De Toeter tot stand gekomen. Dit zorgt er voor dat wij kunnen blijven bestaan als Studentenkrant. De Toeter is onze stamkroeg en hier meeten wij elke week, omdat wij zo enthousiast over ze zijn wilden wij graag delen waarom! 

Nog niets te doen dit weekend? Zin om iets te ondernemen nu de tentamenweken ten einde zijn? Zoek dan niet verder! 

Aanstaande zaterdag is het namelijk weer zo ver, de Open Nederlandse Quiz Contest 2023! De Martinikerk zal voor het 14e jaar op rij omgetoverd worden tot strijdtoneel voor alle quizliefhebbers onder ons. Zoals elk jaar komen er weer mensen van heinde en verre om mee te doen, meer dan vijfhonderd mensen hebben zich al ingeschreven. Het is dus nogal een groot evenement. Hoe kan het ook anders dan dat het georganiseerd wordt door Café De Toeter? Elke zondag en woensdag organiseren zij al een pubquiz, dit is het jaarlijkse moment dat er extra wordt uitgepakt. Zo ook met de locatie. D’olle Grieze is met reden onze Groningse trots. De buitenkant zien we vaak genoeg, de binnenkant is eveneens adembenemend en onze favoriete stadssymbool tilt deze ervaring dan ook naar een hoger niveau.

Hoe zit het dan met de drankjes en snacks? Ontzettend belangrijk natuurlijk, en daar hoef je je geen zorgen over te maken. Want ook borrelen kun je daar zeker. De prijzen voor de drankjes zijn budgetvriendelijk, waardoor je wél eens een keer een rondje kunt geven. De gastvrije en kundige horecatoppers van De Toeter staan voor je klaar om je dorst te lessen.  Ook is het borrelarrangement nog beschikbaar, dat kon minder!

Verder nog wat praktische informatie; de quiz begint om 19:00 en is uiterlijk om 23:00 afgelopen. Er wordt rondgestrooid met prijzen, dus ook de teams met wat minder hogere scores maken kans op wat leuks. Ook wordt de quiz tweetalig gepresenteerd – en dan bedoelen we niet in het Grunnings, ’t is nait aal doage kovvie mit kouke. Naast het Nederlands worden de vragen in het Engels gesteld, erg international-friendly dus. Per team mogen er vijf mensen meedoen. Er zijn nog een paar fysieke plekken beschikbaar, dus ga snel naar www.opennederlandsequizcontest.nl.

Lukt het je niet om er fysiek bij te zijn? Dat is geen probleem! De quiz wordt hybride aangeboden, dus je kunt zowel online als offline deze bijwonen. Ook zijn de inschrijvingskosten voor je team online wat lager, dat scheelt toch weer.

Mocht het je écht niet lukken om er zaterdag 4 februari bij te zijn, dan kan je ook De Toeter zelf binnenkort een bezoekje brengen. Wij vergaderen daar wekelijks en zijn ontzettend blij met hun services. Het personeel ontvangt ons altijd met een lach en de drankjes zijn top; hoe kan het dan ook anders met 19 verschillende tapkranen? Het café zit vol karakter en heeft een rijke historie. Vraag het barpersoneel maar eens naar wat er aan de muur hangt of naar de bijzondere taps die in oude koperen scheepspompen zijn verwerkt. De Toeter is voor ons dan ook onderscheidend, met name door de service en de ongedwongen sfeer. Wat zeg je, je bent nog niet eerder hier te gast geweest? Ben je helemaal betoeterd? Neem je date/whiskeyliefhebbers/huisgenoten snel mee, veel plezier! 

Wil je een overzicht van de beste plekken in Groningen om te quizzen? Kijk dan op de website van PubQuiz Nederland!