De sticker-oorlog van Groningen

Op lantaarnpalen, prullenbakken en vooral naast het knopje op het stoplicht: overal zie je stickers. Meestal vallen ze je niet op, maar als je er een hebt gezien, kun je er niet meer omheen. Groningen barst van de stickers. Iedereen verkondigt zijn mening, trekt de stickers van andere mensen eraf, of plakt hun eigen stickers eroverheen. Je zou kunnen spreken van een sticker-oorlog. Deze pacifistische oorlog heb ik de laatste maanden vast proberen te leggen.

Disclaimer: Alle foto’s worden ongecensureerd geplaatst. Onze redactie maakt geen morele keuzes over de meningen die op de stickers verkondigd worden.

Nouschka van der Meij

Ik leef voor kunst in elke vorm. Daarom studeer ik kunstgeschiedenis aan de RUG, en mag ik voor de SK vaak naar de opening van exposities om foto’s te maken en recensies te schrijven. Al drie jaar maak ik deel uit van deze bijzondere groep studenten en mag ik genieten van al het moois dat we samen maken.