Tennis, feesten en partijen tijdens NK-minitennis

Tennis, feesten en partijen. Daar draaide het afgelopen weekend om bij Tennisclub Albertus Magnus (TAM). Tennissers vanuit alle windstreken, waaronder Tilburg en Enschede, kwamen naar ‘ons’ mooie Groningen om een weekend vol tennis en activiteiten te beleven. En natuurlijk om te strijden voor de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen minitennis’. 

Hoewel het weekend primair draait om het tennissen, was er daarnaast voor de niet-tennissers ook veel te beleven. Met een rustig begin op de vrijdagavond werd er uiteindelijk tot in de late uurtjes gefeest in clubhuis ‘het Haarhuisje’. Op zaterdag brandde het weekend echt los. Met een bierproeverij, een spelletjesmiddag, een beerpongtoernooi en levend tafelvoetbal was er voor iedereen wat te beleven. Degenen die moe en/of brak waren van de vrijdagavond bloeiden weer helemaal op door het zingen van liederen en de gezelligheid op het park. 

Nadat de eerste afvallers bekend waren, hebben de eerste teleurgestelde tennissers zich naar het Haarhuisje verplaatst voor het themafeest: ‘Oosters feesten in het Noorden’. Menig tennisser flaneerde in een prachtig oosters gewaad en danste tot de zon weer opkwam. 

De finales

Om te herstellen van de zaterdagnacht stond er op zondag een heerlijke brakke lunch klaar,  zodat iedereen weer topfit was om van de zinderende finales te genieten. De wedstrijden werden ongeveer tegelijk gespeeld. Het publiek was druk in de weer om zowel op links als op rechts het tennis te volgen. 

Ondanks de vele feesten en lange dagen vooraf, werd er uitstekend gepresteerd op de baan. De langste finale duurde maar liefst 1 uur en 7 minuten. 

(Max Brouwer en Menno Fuchs)

De uitslagen

In poule A zijn Serge Eude en Wouter Waaijers winnaars geworden na 49 minuten spelen en een stand van 5-3 4-1. Poule B werd gedomineerd door TAMmers Friso Eltingh en Felix Lebbink na 52 minuten spelen en een eindstand van 5-3 0-4 1-4. Ook poule C werd gewonnen door de thuisclub. Max Brouwer en Menno Fuchs wonnen overduidelijk met 4-0 4-1. Na een zinderende finale van maar liefst 1 uur en 7 minuten wisten Marjolein Deiman en Hessel Lesterhuis in poule D de titel van Nederlands Kampioen Minitennis op hun naam te schrijven. 

Tot volgend jaar!

Praeses Brenda Wenniger kijkt positief en met trots terug op een geslaagd weekend. ‘’De sfeer op het park is niet te beschrijven tijdens dit evenement. Zowel deelnemers als bezoekers hebben een geweldig weekend.’’ 

Enthousiast geworden? In 2020 wordt het toernooi op 20, 21 en 22 november gehouden. Houd dit weekend alvast vrij in je agenda.