Tien Geboden

De 10 redenen dat je blij mag zijn dat de zomer voorbij is

De zomer is één van mijn favoriete seizoenen, maar eigenlijk is elk seizoen mijn favoriet. Zolang elk seizoen maar volledig tot zijn recht komt en brengt wat ze moet brengen, staat alles in balans met elkaar. De zomer is een geweldig seizoen vol zon, liefde, lust, vriendschap en voornamelijk vrijheid, maar komt ook eens tot een einde. Hieronder tien redenen waarom het helemaal niet zo slecht is dat deze gelukzalige periode ook weer afgelopen is. 

  1. Alle shit die je eigenlijk voor elkaar had willen krijgen in de zomer, maar niet kreeg, omdat je jezelf dwong om met het mooie weer naar buiten te gaan, is nu eindelijk voor elkaar te krijgen. 
  2. Inhakend op de vorige reden, door het kutweer dat de herfst vaak met zich mee brengt, hoef je je niet meer schuldig te voelen om lekker binnen te zitten. Same goes voor streng winterweer, blijf lekker binnen. Warme chocolademelk en een shitload aan dekens over je heen, gewoon lekker kalm en warm. 
  3. Opnieuw inhakend op de vorige redenen, wees gerust hierna houd ik op, door de aandringende kou waardeer je de kleine dingetjes meer. Een klein gevoel van warmte als een warme deken, simpelweg je warme huis binnenkomen of een warme douche. Deze dingetjes zijn van ongekende weelde, die je in de zomer met je verwende hoofd voor lief neemt. 
  4. Je zweet niet constant zo tering veel. 
  5. De wereld ziet er net wat sprookjesachtiger uit. Het wordt sneller donker, dus de stad is gevuld met mooie lichten, zodat alles lekker behaaglijk oogt en stiekem ook is. Vooral in de winter is dit van kracht. Wanneer de sneeuw al het geluid van de stad absorbeert, voelt het alsof je door de stad zweeft. 
  6. Het seizoen van feestdagen komt eraan. Hoe afgezaagd het allemaal ook klinkt, het is wel weer de tijd dat je een flinke meute aan mensen ziet na een lange tijd van het constant ‘te druk’ voor elkaar hebben. 
  7. Na de zomer staan de comfortabele seizoenen weer voor de deur. Jogginsbroeken en truien om in weg te duiken. Tegen teveel warmte kun je je niet kleden, tegen kou en regen gelukkig wel. 
  8. Al de drank, drugs en rookwaar die je de hele zomer lang in je mik hebt lopen stoppen, hebben er doorgaans voor gezorgd dat je helemaal niet uitgerust, maar met een kater uit je zomer rolt. De eerste maand van het schooljaar is voor velen dan ook een periode om eindelijk je rust te kunnen pakken. Door alle drukte van de zomer is je FOMO eventjes uitgeschakeld en kun je eindelijk bijkomen als ze voorbij is. 
  9. Het einde van de zomer betekent het begin van het ‘uitwaaiseizoen’. Tevens een ode aan één van de meest Nederlandse woorden in Van Dale en één van de fijnste dingen die je je aan het einde van een kutte dag kunt wensen. 
  10. De tiende maar zeker niet de minste reden waarom het best fijn is dat de zomer weer voorbij is, is het feit dat de lucht op de één of andere manier gezonder voelt en ademt. Met kou en regen komt een zekere frisheid in de lucht, die je gezonder doet voelen bij elke teug. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.