FATA BOOM’s energieke beats en de tatoeërende tandarts

Op 21 september kunnen we weer dansen op het suikerterrein, want dan vindt de nieuwe editie van Kadepop plaats. Amarins Elzinga, organisatie, vertelt ons wat we niet mogen missen.

Elzinga: Kadepop is een event waar je een toffe mix vindt van creativiteit, cultuur, entertainment en food in een stoer jasje. Je kunt er heerlijk losgaan, maar tegelijkertijd is het een plek waar je layed back van alle muziek kunt genieten in een hangmat met een biertje in je hand. Het is een plek waar je bijkletst met alle bekenden die je tegen het lijf loopt en waar je gevestigde, maar ook nieuwe artiesten kunt ontdekken. Famous Jett Rebel rockt dit jaar van het podium, tegenover bijvoorbeeld Cashmyra die de Popronde heeft gewonnen en ontzettend aan de weg timmert. Bovendien is Kadepop het festival voor, maar ook dóór het noorden. Samen met een heleboel ondernemers maken we dit evenement mogelijk en dat hopen we nog ontzettend lang te kunnen voortzetten!

Anders dan voorgaande jaren is er dit jaar veel aandacht voor randprogrammering. Naast de muziek valt er dus van alles te beleven, waarbij super veel verschillende disciplines worden vertegenwoordigd. Zo kun je je bijvoorbeeld vergapen aan circusacts, dansacts, theater, kun je zelf meedoen in care-OK bus, of opzoek gaan naar een verstopte minidisco. Al deze programmering staat verspreid over het hele suikerterrein en dat maakt dat je lekker kunt dwalen.

Vorig jaar toverden we het Stadslab om tot een groot podium. Dit jaar kun je als bezoeker zelf in het stadslab staan! Ook EM2 is natuurlijk weer van de partij en dit vullen we onder andere aan met de gloednieuwe cocktailtuin die naast EM2 is geopend. Hier kun je heerlijk buiten hangen en onder het genot van een drankje bijkletsen. Ook mogen we eindelijk weer richting de kade. Die willen we natuurlijk niet uit het oog verliezen, want ooit begonnen we ook aan de kade. Hostel Rebel Rebel en het kersverse stadsstrand zijn hier de perfecte plek voor.

Wat mogen we echt niet missen van het programma?

Natuurlijk roep ik het liefst: alles! FATA BOOM is voor mij een ultieme favoriet door de energieke beats die ze er uit klappen in combinatie met hun vette outfits en performance. Maar ook de Groningse DOPE DOD staat garant voor een vette show. Ze hebben net een nieuw nummer de lucht in geslingerd en die wil ik zeker niet missen. Ten Times A Million en Pat Smith staan overigens ook met allemaal nieuwe nummers op de planken. Wat betreft het randprogramma ben ik heel nieuwsgierig naar de verstopte minidisco. Dat voelt toch echt als een moet-je-geweest-zijn plek. De verstopte minidisco is echter zo verstopt dat ik zelf nog niet eens weet waar hij komt. En al zou ik het weten, dan zou ik het nog niet verklappen. Geen zin om te gaan zoeken maar wel om iets leips te zien? Dan tip ik je de performance van Teddy’s Last Ride. Een hypnotiserende dans waarin projecties en club beatsmet elkaar worden gemixt. Als ik er zo over typ, merk ik het al: eigenlijk vind ik alles gewoon tof. De acrobatische acts van circus Santelli beloven ook heel vet te worden.

Wie is de tatoeërende tandarts?

De tatoeërende tandarts wordt verzorgd door Vreemde Praktijk. Een enthousiaste groep dames en heren die vette festival acts bedenkt. Met een groot feel good gehalte verrassen ze menig festivalbezoeker. Bij ons in de vorm van een tatoeërende tandarts! Dus voel je je underdressed, meld je dan bij Vreemde Praktijk dan kun je daarna iedereen eruit shinen op het terrein. Gelukkig doen deze tattoos weinig pijn. En Vreemde Praktijk verzorgt zelfs nog meer acts; ze nemen ook de Care-OK ambulance mee naar de Suiker. Voor alle mensen die niet alleen naar de muziek willen luisteren maar ook zichzelf ten gehore willen brengen!

Voor meer informatie en tickets: kadepop.nl