Cultuur

Rock n’ Roll alcohol

Keihard de Stones blasten tijdens je chillavondje doe je natuurlijk regelmatig, maar wist je ook dat ze hun eigen wijn hebben? Niet alleen zij, maar ook Slayer, ACDC, Ghost en al je andere favoriete rockbands hebben hun eigen alcoholische drank. Die worden door ons eigen Groningse platform Spirits for Rock van Square Dranken door heel Europa verspreid. Wij wisten een deel van de buit te bemachtigen en proefden een ware Rolling Stones Merlot.

De nieuwe Rolling Stones Merlot

In het prachtige, grote pand aan de Heresingel worden we verwelkomd door een vrolijke vrouw. Ze leidt ons door twee glazen deuren een vergaderzaal binnen waar twee flessen Merlot op ons staan te wachten. Op het etiket staat dé open mond met uitgestoken tong: het onmiskenbare logo van The Rolling Stones.

Square Dranken is een groothandel in alcoholische dranken met het platform Spirits for Rock. Hierbij moet je niet denken aan je basic wodka, want Spirits for Rock handelt exclusief in dranken die gemaakt zijn samen met rock- en metalbands. Dus hier moet je zijn voor je Motörhead Whiskey, ACDC Tequila en de nieuwe Rolling Stones Merlot. Deze Merlot is gemaakt voor de 50e verjaardag van de Stones en wij mochten hem testen.

Nu bestaat onze redactie niet uit wijnkenners, maar goede wijn herkennen we wel. Volgens het papiertje dat we erbij kregen heeft de wijn een ronde en zachte smaak met een lange nasmaak. Wij geloven het wel, dit is écht lekker. Daarbij maakt het label de fles op zich al gaaf.

In Groningen kun je verschillende alcoholische dranken van Spirits for Rock vinden bij Slijterij de Kabouter en Slijterij Groningen aan de Vismarkt. Ook werkt het bedrijf samen met SchoenenZaken in de Zwanenstraat waar je nu bij aankoop van een paar schoenen een flesje Iron Maiden trooper bier gratis af kunt halen bij Slijterij Groningen.

Je betaalt natuurlijk een beetje extra voor het merk, maar hoe veel meer valt ons eigenlijk wel mee. Bij de Drankgigant heb je een flesje Iron Maiden trooper bier voor €1,85 (10 cent meer dan een Chouffje) en de fles Rolling Stones Merlot kost daar 12,50. Best prima dus. Voor het hele assortiment van Spirits for Rock, kijk hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.