InterviewSoppen, Liefde & Relaties

Naar de hoeren: de ervaring van een student


Het beroep van prostituee is misschien wel het oudste beroep dat onze maatschappij kent. Ook in ons eigen Groningen vind je dames van plezier, op de Nieuwstad. Wij spraken een student die een van deze dames wel eens een bezoekje heeft gebracht en voelden hem aan de tand over zijn ervaringen.

Wanneer besloot je voor het eerst om een prostituee te bezoeken?

Goeie vraag, ik denk dat dit een aantal maandjes terug was. Ik was op stap met een vriend en we waren behoorlijk dronken, dan komen zulke onderwerpen toch ter sprake en denk je van zal ik daar eens een rondje langs lopen of niet. Als je daar dan dronken langsloopt en je ziet al die mooie dames, dan speelt de alcohol een rol en dan maak je die beslissing.

Hoe kwam je erachter dat je voor deze dames op de Nieuwstad moest zijn?

Onder de studenten weet iedereen wel waar een dergelijke straat te vinden is. Ook ligt de straat niet ver van het stapcentrum, dus was het niet zo moeilijk te vinden.

Ken je veel studenten die in Groningen wel eens naar de hoeren zijn geweest? Denk je dat het echt een ding is?

Ik kan me voorstellen dat velen dit doen, maar ik heb er nog nooit echt studenten over horen praten, omdat er wel een taboe op rust. Het is natuurlijk niet iets wat je zomaar leuk aan de buurvrouw vertelt.

Vind je dat dit taboe terecht is of dat het gewoon moet kunnen?

Ja, deels snap ik de reactie van mensen wel, al moet ik hier even goed over na denken. Ik denk dat wanneer je met een groepje vrienden in de stad bent en je komt in zo’n straat terecht, het niet gek is dat er dan iets gebeurt, al snap ik het algemene taboe wel.

Zou jij het snel aan mensen vertellen?

Nee, ik houd me wel een beetje gedeisd. Mijn kijk hierop is natuurlijk anders dan die van een ander. Wat ik net zeg, het taboe vanuit de maatschappij dat dit raar is, is erg sterk. Vandaar dat ik dit liever achter de voordeur houd.  

Was de eerste keer in Groningen een succes? Was het wat je ervan verwacht had?

Jazeker. Het was wel ongeveer wat ik ervan verwacht had. Het is niet zo dat ik het vaker van plan ben, maar het was leuk. Het is vooral ook met vrienden een beetje ouwehoeren daar en dan komt van het een het ander.

Is dit ouwehoeren de grootste reden of is lust echt de trigger?

Een beetje van beiden. Als het niet leuk zou zijn, zou je er niet naartoe gaan. Je krijgt toch een beetje een oppermachtig gevoel als je daar binnen stapt. Toch is het wel vooral elkaar een beetje opruien.

Zijn dit alleen dronken avonturen, of zou je er ook nuchter naartoe kunnen gaan?

Nee, ik zou het niet nuchter doen of kunnen. Dan zou het taboe voor mij te groot zijn. Het is niet dat ik mij er echt voor schaam, maar de lust zou niet aanwezig zijn als ik compleet nuchter zou zijn.

Is de seks met zo’n meisje nou echt goed of is het meer zakelijk? Duurt zoiets lang?

Dit hangt natuurlijk van elk meisje en de status van je dronkenschap af. Ik ben geen ervaringsdeskundige, dus ik kan er niet super goed over oordelen, maar de keer dat ik er was, was het in ieder geval heel gezellig. Het was een leuke, jonge meid. We hebben wat gepraat over haar land van afkomst en de festivals daar, het was eigenlijk heel gezellig.

Het bezoeken van een meisje van plezier is dus eigenlijk best een sociaal en therapeutisch gebeuren, of is het alleen d’r in d’r uit?

Ja, je hebt gewoon een leuk gesprek met zo’n meisje. Je merkt ook wel eens dat mensen prostituees als minderwaardige mensen zien, dat heb ik absoluut niet.

Wat vind je van het beroep van prostituee in z’n algemeenheid?

Ik vind het wel goed dat het bestaat, ja. Ook de situatie op de Wallen in Amsterdam momenteel. Er is wel wat overlast, maar het is ook een enorme toeristische trekpleister. Het is ook al een eeuwenoud beroep.

Stralen de meisjes achter de ramen uit dat zij doen wat ze willen? Hoe oogde het meisje dat jij bezocht hebt?

Dat is ook weer per prostituee verschillend, maar daar kijk je wel naar als je daar langsloopt. Het meisje waar ik bij langs ben geweest oogde vrolijk, ze was gezellig. Dit kan ook door mezelf komen, want ik ben af en toe ook op die manier ingesteld. Maar ja, het was een goed gesprek, het was gewoon gezellig met z’n tweeën. Ik kan me ook voorstellen dat dat voor een ander anders zou kunnen zijn, maar ik heb in principe geen slechte ervaring gehad.

Haal je uit je tijd met een prostituee nou ook echt je gram, of is in de stad op jacht gaan toch een betere optie?

Tsja, dat is per avond weer anders. Af en toe is dat leuk, dat spelletje tijdens het op stap gaan. Ik heb daar echter niet altijd de behoefte aan.

Heeft dit met tijd te maken, op de Nieuwstad ben je natuurlijk binnen een mum van tijd klaar?

Nou, dat is deels ook durf en motivatie. En tsja, tijd, het is natuurlijk wel heel gemakkelijk, maar het was voor mij toch een eenmalige actie. Ik was samen met een vriend en we waren zo dronken als wat, het was gewoon een leuke ervaring voor een keer.

Wat zou je ten slotte nog kwijt willen aan studenten die het een keertje zouden willen proberen?

Als je de behoefte hebt, kan het naar mijn mening geen kwaad om het eens een keertje uit te proberen. Maar ja, iedereen z’n kijk is er weer anders op. Ik ben er misschien best wel transparant in, maar er zijn zat mensen die het zich absoluut niet kunnen voorstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.