Recensie

SKere biertest

Afgelopen maand testten wij van de Studentenkrant welk speciaalbier het lekkerst is. Voor de mensen die niet van speciaalbier houden, op zwart zaad zitten of überhaupt niet van bier houden, maar toch mee willen drinken zonder daar al te veel geld aan uit te geven testten wij ook de andere zijde van de medaille: het skeerste en goedkoopste bier dat we maar konden krijgen.

Om alles goed te kunnen ruiken en proeven, zochten we natuurlijk de skeerste glazen die we maar konden vinden om het bier in te schenken. Jawel, plastic bekertjes! Met al onze bierkennis bijeen geschraapt gingen we van start. De resultaten hebben we voor je op een rijtje gezet.

Ons SKere bierrepertoire


Dors

Supermarkt: Jumbo
Prijs: €0,34
Hoeveelheid: 30cl

Geur: Dors ruikt als een skeer studentenfeestje, of als de Negende Cirkel om 6 uur op een vrijdagochtend.
Smaak: Dors is niet actief smerig, eigenlijk meer “agressief neutraal,” zoals een redacteur stelt. Eerst proef je wat bier en vervolgens alleen maar water. Andere reacties zijn dat men hier een foetus in op kan zetten en dat het smaakt naar lauwe pis. Een redacteur vindt het “saaier dan de gemiddelde bestuursfoto.”

Cijfer: 4,5

Image result for dors bier


Schultenbräu

Supermarkt: Aldi
Prijs: €0,27
Hoeveelheid: 30cl

Geur: Schultenbräu ruikt nogal zurig.
Smaak: We concluderen dat Schultenbräu meer smaak heeft dan Dors, maar wel zuurder is. Het is een beetje een twijfelgeval, een prima biertje voor als je niet nuchter bent. Een hele kleine voldoende.

Cijfer: 5,7

Related image


Pitt

Supermarkt: Jumbo
Prijs: €0,20
Hoeveelheid: 30cl

Geur: Zodra je dit biertje opentrekt sta je in een ijzermijn, wat een lucht! Bah!
Smaak: Voor iedereen die kampt met een ijzertekort, drink Pitt. Tering wat ranzig! Het bier smaakt metaalachtig, alsof je bloed drinkt. Bloed, zweet en tranen werd door de brouwers iets te letterlijk genomen. Laten staan dus.

Cijfer: -2

Image result for pitt bier

Klok


Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: €0,61
Hoeveelheid: 50cl

Geur: Klok ruikt niet lekker, “een beetje bah,” volgens een redacteur.Smaak: Smaakt een beetje metalig, maar wel een stuk minder dan Pitt. De hoppigheid komt meer naar voren en geeft het bier een prima smaakje. Dit is gewoon bier. Een redacteur wil graag iets meer citroen erbij. Dat vinden we raar, dit is verdomme geen radlertest!

Cijfer: 6,7

Image result for klok bier

Finkbräu

Supermarkt: Lidl
Prijs: €0,50
Hoeveelheid: 33cl

Geur: De geur is niet te harden. Alsof het al een keer gedronken is, vindt een redacteur.
Smaak: De meningen zijn verdeeld over dit biertje. Sommigen vinden Finkbräu een prima zacht biertje. Anderen vinden dit ongekend ranzig, “je moet echt een blinde vink zijn wil je dit in je winkelmandje leggen!” Hoe het komt dat het duurste biertje uit de test zo’n hoog cijfer heeft, is een raadsel.

Cijfer: 7,5.

Image result for finkbrau


Uitslag

Over het skere bier zijn we niet enorm te spreken. Goedkope shit is af en toe leuk, behalve wanneer het om bier gaat. Dan hebben we toch liever een A-merk of speciaalbier. Het duurste biertje (omgerekend naar de prijs per 50cl) levert ook de meeste discussie op. Finkbräu is de winnaar, maar daar is niet iedereen het mee eens. We zijn het er wel over eens dat goedkoop bier uit blik lekkerder smaakt dan goedkoop bier uit een flesje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.