Opinie & DebatSoppen, Liefde & Relaties

Pandapunten

Ik zag laatst twee jongens. De een had een bruine coltrui aan en een bril. De ander droeg een Rolling Stones shirt met daarover een rood vest. Ze hadden een interessant gesprek. Dit ging als volgt:

“Yo man.”
“Yo man.”
“Alles goed?”
“Ja best lekker, met jou dan?”
“Nou niet zo best, man. Ik sta al een tijdje droog.”
“Oh kut, man. Hoeveel pandapunten heb je?”
“Ja echt dertig ofzo…”
“Holy shit! Je moet ff snel neuken hoor!”
“Ja weet ik, man. Maar het is lastig…”


Dat is het zeker. En niet omdat het lastig is om een sekspartner te vinden. Dit gaat meestal redelijk snel als men een biertje, een wijntje, een wodkaatje, een wodkaredbultje, een jägermeistertje, een pilletje, een snuifje of wat anders nachtelijks goeds naar binnen heeft gewerkt. Maar waarom heeft deze jongeheer in bruine coltrui het er dan zo lastig mee? Ik wilde het hem vragen, maar het tweetal was verdwenen. Dus ging ik het zelf maar uitzoeken.

Een bepaald onderwerp  dat de heer in het Rolling Stones shirt en rood vest introduceerde, greep mijn interesse: pandapunten. Wat zijn pandapunten? Ik zocht het op, in de grootste bibliotheek van de wereld: het internet. Pandapunten laten zien hoelang iemand droog staat, stond daar. Hier zijn verschillende regelingen voor. Voor studenten geldt: 1 pandapunt voor elke droge week, aangezien deze lustige tieners en twintigers er gemiddeld flink op los neuken. Voor alle andere mensen geldt: 1 pandapunt voor elke droge maand.   
De naam pandapunten komt van de panda’s. Panda’s zijn een van de minst seksuele wezens op aarde. Gemiddeld worden vrouwelijke panda’s slechts 1 keer in de 2 jaar bevrucht. Mede door dit, staan de arme, libidoloze knuffeldiertjes op uitsterven.
Dus daarom ging het met de jongeheer in bruine coltrui niet zo best. Hij heeft zijn pielewiele al dertig weken niet gebruikt! Ja, daar zou ik wakker van liggen. Of tenminste… Juist niet.

Maar hoe kan het nou dat zo iemand, ondanks zijn interesse in de seksuele overdracht, niet tot de daad overkomt. Het deed me denken aan toen ik zestien was. Dat was een tijd waarin ik minstens zoveel pandapunten als de jongeheer in de bruine coltrui verzamelde. Ik deed mijn best om dit tegen te gaan, bezatte me elke week met de hoop in het bed en de broek van een vrouw te belanden, downloadde tinder en zag in elke aantrekkelijke vrouw een potentieel persoon om seks mee te hebben. Al dit terwijl in mijn hoofd de gedachte aan mijn stijgende pandapunten mijn zelfvertrouwen als boter op een hete plaat deed smelten, tot op het punt dat ik niet meer geloofde ooit het bed met een vrouw te kunnen delen.
Nu ik hier aan terugdenk, was ik niet op zoek naar seks, maar naar affectie. En het stopzetten van mijn pandapunten was de illusie die dit zou oplossen. Zo verliezen sommigen, die zich bezighouden met pandapunten, de echte reden voor seks. Om met iemand lichamelijk en emotioneel te verbinden. Ik bedoel hier niet alleen seks hebben met de ware, of dat soort onzin. Ook een onenightstand kan lichamelijke en emotionele banden teweegbrengen, die niet blijvend hoeven te zijn maar voor een mooiere ervaring zorgen.

Door het bijhouden van pandapunten krijg je het idee dat het noodzakelijk is om seks te hebben. En maakt het niet meer uit of de seks goed is, of niet. Gewoon seks om seks. Als je dan een keer heb geneukt is het meest bevredigende wat je eruit haalt, dat je hebt geneukt. Je kan een streep zetten door je panda-agenda. Ik probeer hier geen seksueel-moreel standpunt aan te halen, het belangrijkste voor de jongeheer in bruine coltrui is dat het bijhouden van je pandapunten leidt tot minder zelfvertrouwen, dus minder seks.

En dit is op de korte termijn (en uiteindelijk de lange termijn) het vervelendste voor onze jongeheer in bruine coltrui. Pandapunten maken je wanhopig. Gretig. Na twee weken zonder seks valt het nog wel mee. Dan heb je nog hoop dat in de aankomende weken een moment komt waarop je een stop kunt zetten tegen de invoer van de pandapunten. Maar naarmate de tijd vordert, vervaagt deze hoop. Men wordt dorstig. Grijpt elk moment aan om verlost te zijn van zijn verzameling. En als men dorstig wordt, zie je het in zijn ogen. Dorstige mannen en vrouwen zijn allerminst aantrekkelijk. Men wordt een opgegeilde hond die zijn pik niet in bedwang kan houden of een hongerige wolf waar je uit de buurt moet blijven. Dit zorgt voor meer afwijzingen. En hoe meer afwijzingen, hoe meer pandapunten. Men bevindt zich in een vicieuze cirkel. Hoe dorstiger hij wordt, hoe onaantrekkelijker. Totdat deze persoon in een nieuwe fase komt…

Hij wordt de panda. Alle hoop is vervaagd, de dorst is uit zijn ogen, zijn wolfspak met lippenaflikkende bek ver verstopt in de kelder van zijn ziel… De jongeheer in bruine coltrui hoeft geen seks meer, omdat hij gelooft dat hij het niet meer kan krijgen. Dus ziet hij zich als een soort onvrijwillig verkozen monnik, of als eunuch die zich afsluit van de seksuele wereld.

Voor een goed seksleven moet de jongeheer in bruine coltrui ver weg blijven van pandapunten. Die seks komt wel. Alles wat hij nodig heeft is vertrouwen. En hoe minder hij bezig is met het zoeken naar een sekspartner, hoe meer sekspartners zich beschikbaar zullen stellen.
Uiteindelijk wordt hij de persoon zonder pandapunten: de alles-verslindende tijger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.