Cultuur

HoroSKoop

Een nieuw jaar. Een onbeschreven blad. Hoe gaat het er voor jou uitzien? Ga je studiepunten halen of ga je soggen een volledig nieuwe betekenis geven? Vind je de liefde van je leven of loop je een blauwtje? In deze horoscoop vind je de belangrijkste zaken die je dit jaar gaan overkomen. Bereid je voor of laat het over je heen komen. Aan jou de keus. 

Image: Nouschka van der Meij

Ram (21 maart – 19 april)
Dit jaar zit je geramd. Hoe je het ook wendt of keert, dit wordt jouw jaar. Het toppunt van je studententijd: wekelijks rammend kaal, maar ’s ochtends geen vuiltje aan de lucht. Het lijkt alsof je onverwoestbaar bent. En dan gaat het studeren ook nog eens van een leien dakje. Blijf alleen wel goed op jezelf letten, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Dus vrij veilig, was je beddengoed elke week op 60 graden en laat je fiets een keertje staan als je al nauwelijks meer kunt lopen. Dan kom je dit jaar vrijwel zonder kleerscheuren door. Het enige smetje is dat veel kleren vernield zullen worden doordat je veel bier over je heen gaat krijgen. Ach ja, de risico’s van het vak.

Stier (20 april – 20 mei)
Jij gaat flinke conflicten tegenkomen als je jezelf niet eens een beetje normaal gaat gedragen. Houd een keer je grote mond dicht en laat anderen in hun waarde. Door alle karma die je zo opbouwt komt er een fantastische kans op je pad. Vat de koe bij de hoorns, was dat varkentje en grijp de kans met beide handen aan. Het zal het absoluut waard worden. Zorg er wel voor dat je dan de dolle stier in je in toom houdt, anders zul je deze kans verprutsen en daar heel veel spijt van krijgen.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)
Dit jaar kan het alle kanten op gaan. Je kunt een allergie voor pinda’s ontwikkelen, maar dat kan ook zomaar niet gebeuren. Je kunt studiepunten halen, maar je kunt ze ook mislopen. Je zult dit jaar je fiets aan iemand lenen. Hetzij aan iemand die je kent, in welk geval je hem ook weer terugkrijgt, hetzij aan iemand die je niet kent, in welk geval je op zoek moet naar een vervangend rijwiel. Verder laten de sterren niet zoveel over je los. De enige ster die absoluut zeker iets gaat loslaten is die ene aan het uiteinde van je darmen. Maar ja. Dat is biologie.


Image: Nouschka van der Meij

Kreeft (21 juni – 22 juli)
Dit jaar word jij de beste Pokémontrainer ter wereld. Jij gaat soggen een hele nieuwe definitie geven. Aan het eind van het jaar staat het aantal behaalde studiepunten ergens tussen de 5 en de 10. Boeien. Het enige frustrerende is dat het zo teringlang duurt voordat jouw Pikachu op level 100 zit. In het geval dat je niet van Pokémon houdt of te jong bent om de echte serie te hebben meegemaakt, herontdek je de Sims. Henk en Ingrid staan dit jaar aan het begin van een gigantische digitale stamboom. Zelf ga je een paar kilootjes aankomen en het gaat moeilijk blijken om die er weer af te krijgen. Kortom, dit wordt echt een vet jaar.

Image: Nouschka van der Meij

Leeuw (23 juli – 22 augustus)
Dit jaar ga je de moed vinden om een grote stap te zetten. Je kiest een master, gaat in het buitenland studeren, doet een bestuursjaar, zoekt een baantje of zoekt liefde. Je kunt het als je er maar echt iets voor wilt doen. Ga dus niet op je luie reet zitten en wacht niet tot het bij je aan komt waaien want in dat geval blijft het akelig windstil dit jaar. Je zult het zelf op moeten zoeken. Dus veeg die pizzadoos van je schoot, zet de televisie uit, fatsoeneer jezelf en ga naar buiten. De boogschutter schijnt op jacht te zijn, dus ook een mooie mogelijkheid om wat tijgerpunten te verdienen. Succes.

Image: Nouschka van der Meij

Maagd (23 augustus – 22 september)
Dit jaar ga je iets verliezen. Meer zeggen we er ook niet over. Je ontdekt het zelf maar. Je zult in ieder geval niet alleen zijn. Je zult erachter komen dat zeesterren saai zijn en panda’s niet kunnen scoren. Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd en zoals met alles geldt: als je iets wilt, moet je er zelf ook iets voor doen. Wij geven geen garantie voor wat er in de toekomst gaat gebeuren. De enige garantie die je krijg is de volgende: geld lenen kost geld.

Image: Nouschka van der Meij

Weegschaal (23 september – 22 oktober)
Dit jaar loop je een paar mooie dingen mis omdat je teveel de voor- en nadelen van de verschillende opties aan het afwegen bent en daardoor kostbare tijd verliest. Leg alles eens een keertje in de waagschaal en ga ervoor! Dan wordt het een enerverend jaar. Je scharrelt wat rond, loopt een paar blauwtjes, hebt een groot aantal mooie dagen en avonden en verzamelt een paar mooie katertjes. Zorg wel voor een goede balans, anders kan dit alles nadelig uitpakken voor je studie. Al met al heb je aan het eind van het jaar weer een flink aantal goede verhalen te vertellen bij het kerstdiner!

Image: Nouschka van der Meij

Schorpioen (23 oktober – 21 november)
Dit jaar ontdek je een groot geheim. Wat dat is weten we niet. Daarom is het ook een geheim en kan het door jou ontdekt worden. Hiervoor moet je de juiste afslag nemen bij de Zevensprong en vervolgens de deur naar Narnia vinden. In andere woorden, het wordt moeilijk. Maar dit wordt echt iets dat je wilt weten. Je gaat hier veel voor over hebben. Zoveel zelfs, dat je op het eerste gezicht een beetje teleurgesteld gaat worden. Pas later ga je inzien dat je dit geheim op waarde moet schatten. Wees er blij mee. Een andere schat die je dit jaar ontdekt is een nieuwe smaakcombinatie van de verse pastasauzen van de Albert Heijn.

Image: Nouschka van der Meij


Boogschutter (22 november – 21 december)
Dit jaar ga je op jacht. Niet een beetje laf Tinderen of hengelen naar eendjes op de kermis. Nee, je gaat echt jagen zoals ze op de Oostvaardersplassen doen. Jagen op studiepunten, die je ook gaat halen. Op jacht in de stad en daar flink je slag slaan (behalve de waterman, die vind je te behoeftig). Je gaat ook iets groots najagen. Iets waarvan je eerst niet wist dat je het wilde hebben, maar waarvan je steeds zekerder gaat weten dat je het wílt. En als je goed je best doet, ga je dat- of diegene ook echt krijgen. Blijf wel uit de buurt van de hekken van de Oostvaardersplassen. Anders kan de jacht flink verstoord worden.

Image: Nouschka van der Meij

Steenbok (22 december – 19 januari)
Dit jaar ben jij het bokje. Je gaat niet al je studiepunten halen en er ligt een extreem brakke dag voor je in het verschiet. Deze dag zal alle andere brakke dagen nietig doen lijken. Je zult zweren dat je nooit meer gaat drinken. Dat is een belofte die je niet zult houden. Net zoals een andere belofte die je ooit hebt gemaakt maar waar je je niet aan zult houden. Ook zul je ruzie maken met een stier, maar die zal daar geen idee van hebben. Ergens in de lente word je een beetje ziek. Dit jaar wordt er een om snel te vergeten. Gelukkig is alcohol hierbij je beste vriend en leer je via deze kameraad weer wat nieuwe mensen kennen. Altijd leuk.

Image: Nouschka van der Meij

Waterman (20 januari – 18 februari)
Zo droog als de zomer van 2018 was, zo nat wordt 2019 voor jou. Je glibbert van hot naar her en glijdt van je stoel als die ene knappe persoon weer binnenkomt. Je hebt een groot hart en houdt van iedereen, behalve van de boogschutter, die vind je te behoeftig. De zomervakantie wordt een wisselvallige periode met tijdens de droogte af en toe wat buien en zware regenval in de KEI-week. Gelukkig voel jij je als waterman als een vis in het water. Alleen juni wordt een zware maand, dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar dat houden we tussen mij en jullie.

Image: Nouschka van der Meij

Vissen (19 februari – 20 maart)
Jouw jaar gaat er eigenlijk heel simpel uitzien. In januari ben je minstens een keer brak. In februari ontvang je een Valentijnskaart. In maart vier je carnaval en in april wordt er een goede grap met je uitgehaald. In mei koop je ergens een broodje. In juni ben je aan het stressen voor de studiepunten en in juli eet je een ijsje. Ergens in augustus ben je in het buitenland te vinden. In september krijg je een nieuwe huisgenoot, in oktober val je van je fiets. November is de maand dat je kou vat en verkouden wordt en in december kom je een paar kilo aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.