Actueel

De leukste dateplekken van Groningen

Valentijnsdag komt er weer aan! En mocht je daar niet warm voor lopen; het is altijd goed om een beetje quality time te hebben met je lief. Omdat je je date ook blij wil kunnen maken wanneer je bankrekening niet meer zo vol is, hebben wij de leukste date plekken op een rij gezet vanaf het begin tot het einde van de maand.

Eerste 10 dagen

Mr Mofongo

Deze bar heeft heerlijke cocktails, een robotarm die je drankjes voor je inschenkt (ja, echt) en een ruim aanbod aan dineropties, waaronder een te delen tapas. Nadeel: je betaalt er ook wat voor, dus plan je date aan het begin van de maand.

Prijs: +/-16 euro voor 2 cocktails, +/- 40 euro voor twee maaltijden
Weer: zon, bewolkt, regen


Concerthuis

Hier hebben ze heerlijk eten dat ook nog eens vega, vegan of glutenvrij kan zijn, goede koffie en een breed scala aan speciaalbiertjes. Ook goed: elke zondag hebben ze een brakke brunch, voor als de date zo goed ging, dat jullie hem de volgende dag voort willen zetten. Dan kunnen jullie met je brakke koppies gelijk de bordspelletjes die er liggen uitproberen.

Prijs: 15-40 euro voor twee maaltijden
Weer: zon, bewolkt, regen


Kult

Elke avond andere muziek, kunst aan de muur, spelletjes, bingo? Kult is leuk. Een knus, retro, kleurrijk cafeetje waar je goedkoop kunt kaasfonduen, de quiche van de week bestellen, of gewoon borrelnootjes bij je drankje. En ook de spelletjes zijn hier weer van de partij. Slecht idee als je geneigd bent met speelborden te smijten, goed idee als je awkward stiltes wilt voorkomen.

Prijs: 15-50 euro voor twee maaltijden, 3 euro pp voor bingo
Weer: zon, bewolkt, regen


DOT

Deze bar is rond kerst niet alleen de grootste kerstbal van de wereld, in de DOT Dome worden regelmatig goedkope films gedraaid die niet alleen op een scherm, maar over de hele binnenkant van deze kerstbal worden geprojecteerd. In de bar beneden kun je gezellig drankjes drinken en hapjes kanen. In de zomer kun je hier op het stadsstrand naast DOT lekker biertjes drinken.

Prijs: +/-20 euro voor 2 kaartjes
Weer: zon, bewolkt, regen


Kano huren bij ‘t Peddeltje

Voor de wat minder actieve dates kun je ook een bootje huren, maar je samen in het zweet werken in een kano kan jullie heel dicht bij elkaar brengen. Jullie kunnen rond Groningen varen, of de wat meer afgelegen oorden verkennen. Een picknick op de boot maakt dit natuurlijk helemaal af.

Prijs: 15 euro voor een tweepersoons kano, 27,50 voor een tweepersoons fluisterboot
Weer: zon


Na 10 dagen

Groninger Forum

Voor de filmhouse fanaten is dit de perfecte plek om tegen een zacht prijsje buitenlandse en arthouse films te bezichtigen. Regelmatig zijn er ook leuke evenementen. De bar in het Forum heeft ook prima drankjes, maar geen grote keuze aan hapjes. Eind dit jaar verplaatst het Forum zich naar de Grote Markt. Dan komen er nog een expositieruimte, dakterras en aardig wat bioscoopzalen bij. Vooral het dakterras zal dan een geweldig uitzicht geven en een goede manier zijn om gespreksstof te blijven hebben.

Prijs: 10-25 euro voor 2 kaartjes
Weer: zon, bewolkt, regen


Kattencafe

Als je date van katten houdt maak je hem of haar hier ongelooflijk blij mee. Taart eten en koffie drinken terwijl er een kat naast je ligt te maffen, wat wil je nog meer? Ook hier heb je altijd iets om over te praten.

Prijs: 6 eu voor 2 kopjes
Weer: zon, bewolkt, regen


Black & Bloom

Perfect voor echte koffieliefhebbers! Dit café in het midden van het centrum heeft een uitgebreid assortiment aan koffie en, voor de niet-cafeineverslaafden onder ons, heel veel soorten chocolademelk.

Prijs: 6 eu voor 2 kopjes
Weer: zon, bewolkt, regen


Einde van de maand

Hortus Haren

Er gaat niets boven een wandeling met lange, diepe gesprekken. Voor 2 euro pp voor studenten heb je hier toegang tot 10 tuinen, met elk een ander thema. Zo zijn er een keltische tuin, een Chinese tuin, een watertuin en nog veel meer. Ook kun je hier lekker lunchen en hebben ze regelmatig exposities. Het enige nadeel is dat je vanaf station Groningen wel 20 minuutjes in de bus zit. Wel heel handig als je date in Haren woont.

Prijs: 4 euro
Weer: zon, bewolkt


Stadspark picknick

Het Stadspark mag vanuit het centrum een stukje verder fietsen zijn dan het Noorderplantsoen, voor een beetje privacy moet je wat over hebben. Ongestoord liggen in het gras en aan het einde van de date samen de zon onder zien gaan onder het genot van een flesje wijn, ik zou het wel weten. Picknicks worden zwaar onderschat.

Prijs: Hoe duur je het maakt
Weer: zon


Martinitoren beklimmen

Je moet er wel zeker van zijn dat je date geen hakken aan doet, want het zijn aardig wat trappen die je op moet, maar als je dan eenmaal boven bent, ligt Groningen aan je voeten. Voor 2 euro pp kun je bij de VVV een kaartje halen en als je geluk hebt, zitten jullie met z’n tweetjes daarboven. Een beter uitzicht ga je niet krijgen.

Prijs: 4 euro
Weer: zon, niet te bewolkt


Groninger museum

Voor de cultuursnuivers onder ons is er altijd wel een leuke expositie in het museum. Voor studenten is de toegang gratis en je bent er wel een tijdje zoet. Om je date te imponeren kun je je altijd een beetje inlezen.

Prijs: gratis
Weer: zon, bewolkt, regen


Prinsentuin

Het ligt midden in het centrum en als je er op het juiste moment bent, staat het vol met rozen. Romantischer dan dat krijg je het niet! Misschien een flesje wijn erbij?

Prijs: gratis
Weer: zon, bewolkt


Tuinhofjes in de stad

Als je dan toch bezig bent met wandelen, kun je alle leuke tuinhofjes af te gaan. Het lijken wel geheime tuintjes en ze zijn altijd een beetje verstopt. Een beetje Googlen en je hebt zo een middag vol ontdekkingen.

Prijs: gratis
Weer: zon, bewolkt


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.