De grote SK nacho test

Nacho’s: you either love them or you love them, right? Krokante maïschips bedolven met kaas, crème fraîche, chilisaus en god weet wat nog meer kan gewoonweg niet vies gevonden worden. De Groninger Studentenkrant nam speciaal voor jullie de proef op de som en ging langs bij vier prominente borrelcafé’s waar ze nacho’s verkopen, om te kijken welke het lekkerste zijn. Lees hieronder de uitslag.

De Drie Gezusters

Prijs

Vegetarische nacho’s: 9 euro (normaal) of 10,50 (groot)

Nacho’s met pittig gehakt: 9,50 (normaal) of 12,50 (groot)

Nacho’s BBQ (pulled pork): 10,50 (normaal) of 13,50 (groot)

Toppings:

Vegetarische nacho’s: tomatensalsa, guacamole, jalapeño pepers, roomkaas, rode ui en kaas

Nacho’s met pittig gehakt: tomatensalsa, gehakt, jalapeño pepers, roomkaas, rode ui en kaas.

Nacho’s BBQ (pulled pork): tomatensalsa, jalapeño pepers, roomkaas, rode ui, pulled pork, barbecuesaus en kaas.

Structuur: 8,4

Warmte: 8,7

Looks: 8,5

Smaak:

Vegetarische nacho’s: 8,7

Nacho’s met pittig gehakt: 8,8

Nacho’s BBQ (pulled pork): 9,5

Oordeel van de redactie:

“Oh die cheese pull, ik leef hiervoor”, roept een van de redactieleden. Er zit enorm veel kaas op de nacho’s, waar wij helemaal geen problemen mee hebben. Wat is dit héérlijk. “Alles is lekker,” roept een van de andere redactieleden. Sommige nacho’s zijn een beetje “soggy” door de hoeveelheid salsa en roomkaas, maar dat doet niks af aan de smaak. De redactiefavoriet was toch wel de nacho’s BBQ, maar ook de rest van de nacho’s kunnen je nacho-cravings zéker verhelpen. Wij voelen ons tien kilo zwaarder maar uiterst voldaan na deze schranspartij. Hier moet je heen als je zin hebt in kaas, kaas en nog eens kaas.


News Café

Prijs:

Nacho’s: 6 euro

Nacho’s Deluxe: 8,80 euro

Nacho’s Supreme: 12,50 euro

Toppings:

Nacho’s: cheddarkaas, rode ui en huisgemaakte salsasaus

Nacho’s Deluxe: pittig gekruid rundergehakt, cheddarkaas, rode ui, guacamole, crème fraiche en huisgemaakte salsasaus

Nacho’s Supreme: pittig gekruid rundergehakt, pulled chicken, tomaat, Jalapenos, cheddarkaas, rode ui, guacamole, crème fraiche en huisgemaakte salsasaus

Structuur: 9,1

Warmte: 6,5

Looks: 8,5

Smaak:

Nacho’s: 9,0

Nacho’s Deluxe: 7,5

Nacho’s Supreme: 8,5

Oordeel van de redactie:  

Er zit kaas tússen de nacho’s, “fucking chill”, vindt een redactielid. De toppings zijn door heel de nacho’s verspreid waardoor elke nacho veel smaak heeft. Er zijn vééél toppings: het nacho/topping ratio is goed. De nacho’s zijn knapperig, wat wij ook erg chill vinden. Wat jammer is, is de guacemole die erbij zit: “dit is geen guac”, zo zegt een redactielid. En wat blijkt: less = more, want de gehele redactie is het er roerend over eens dat de simpelste nacho’s het lekkerste zijn.


Uurwerker

Prijs: 7.75

Toppings: Tomatensaus, crème fraiche, kaas, salsa, jalapenos, bosui

Structuur: 8,1

Warmte: 9,0

Looks: 8,7

Smaak: 8,2

Oordeel van de redactie:

“Jeetje mina, wat is het veel,” aldus een redactielid. De chips is knapperig, en er zit goede guacemole bij, die daadwerkelijk naar avocado smaakt. Het duidelijke minpunt is dat de toppings volledig bovenop zitten, waardoor onderaan je alleen droge nacho’s hebt. Wel chill: de chips is rond, waardoor je de toppings makkelijk kan scheppen. Er barst tussen twee redactieleden een discussie over kaas los: de een vindt de kaas juist heel lekker, de ander wil liever cheddar. Hoe dan ook, de overduidelijke meerderheid vindt de kaas lekker. Ook de tomatensaus valt goed in de smaak. Al met al: chille nacho’s, kan beter, maar gewoon lekker.


Mr. Mofongo

Prijs:

Normaal: 5,50

Groot: 8,25

Toppings: groentes, jalapeño pepers, kaas, zure room

Structuur: 7,2

Warmte: 8,2

Looks: 8,5

Smaak: 8,5

Oordeel van de redactie:

“Oooooh, dat is mijn favo”, roept een van de redactieleden enthousiast. Er zitten goed veel groenten in de nachoschotel, maar desondanks voelt het niet gezond aan (en dat zou ook nooit moeten), aangezien er rijkelijk is gestrooid met kaas en de zure room ook prominent aanwezig is. De nacho’s zijn slap, wat jammer is, maar de kaas, groentes en zure room maken veel goed.


Conclusie

Voor de redactie in het algemeen is de Drie Gezusters de favoriet, maar niet iedereen is het hier mee eens. Kijk, met nacho’s kan gewoonweg niet heel veel verkeerd gaan. De een is weer wat duurder dan de ander, en wij hebben hier puur naar de smaak gekeken. De een biedt meer voor minder geldt maar smaak misschien iets minder, terwijl de ander voor meer geld ook iets lekkerder is. Wat voorop staat: allemaal waren ze lekker en zouden we ze zonder twijfel nog een keer eten, maar mócht er nog een nacho redactie uitje komen, dan gaan we naar de Drie. Mijn god, wat waren die BBQ nacho’s lekker.