Tien Geboden

10 covers die de moeite waard zijn

Uiteraard met het volste respect voor het origineel.

  1. Baseballs – Umbrella. Het al immens bekende nummer van Rihanna wordt door de Baseballs in een nostalgisch jasje gestoken.
  2. Birdy – Skinny Love. Hoewel Birdy meestal wordt geassocieerd met dit nummer is het origineel toch echt van Bon Iver. Het emotionele nummer van Bon Iver werd door Birdy in een nog emotioneler en kleiner pianojasje gestoken.  
  3. Mac Miller – Lua. Deze cover van het kleine liedje van Bright Eyes wordt door de artiest uit Pittsburgh op een prachtige en eigen manier gecoverd.
  4. Davina MichelleDuurt te Lang. Een geweldige en energieke vertolking van het kleine, maar ook zeker prachtige nummer van Glen Faria a.k.a. Fit.
  5. Ed Sheeran & Passenger – No Diggity. Het immense bekende hiphop nummer wordt door de twee Britse zangers in een catchy akoestisch jasje gestoken.
  6. Lady Gaga – La Vie En Rose. Lady Gaga verrast sowieso iedereen in A Star is Born, maar haar cover van La Vie En Rose van Edith Piaf stijgt er boven uit.
  7. Ed Sheeran – Drunk in Love. De hit van Beyonce wordt door Ed Sheeran in een kleiner, akoestisch en aangenamer jasje gestoken, maar wel op een manier hoe alleen Ed dat kan.
  8. Miley Cyrus – Jolene. De zangeres die men toch vooral kent van de uitbundigere popnummers laat zien dat er achter al haar controversie wel echt een vrouw met een steengoede stem schuilt, verrassend genoeg met een country-randje. Dit liedje, origineel van haar peetmoeder Dolly Parton, past haar als geen ander.
  9. James Bay – If I Ain’t Got You. Dit romantische nummer van Alicia Keys wordt door James in een minimalistische ballade met een rauw randje getransformeerd, onder andere door zijn elektrische gitaarspel.
  10. Hozier – Whole Lotta Love. De zanger van het welbekende nummer Take Me To Church heeft aan dit nummer van de 70’s rockband Led Zeppelin een compleet eigen draai gegeven. Zo erg, dat de enige overeenkomst met het origineel haast de tekst is. Zeker het luisteren waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.