Actueel

SK favorites: restaurants in Groningen

Restaurants in Groningen: de keuze is reuze. Naar welke restaurants kun je met een gerust hart je ouders, je opa en oma, je tantes, je ooms, je vriendinnen toe slepen? 

Bla Bla: Vlees noch Vis 

Nouschka van der Meij

Na alle lovende woorden van onze vrienden over dit restaurant zijn mijn vriend en ik maar eens wezen kijken. Het kleine restaurantje aan de Nieuwe Boteringestraat zit bijna vol als we aankomen en we gaan lekker bij het raam zitten. Het menu staat vol spannende vegetarische gerechten waar ik nog nooit van heb gehoord en we bestellen de Mezze: een ‘’fusion van Mediterrane en Oosterse gerechten voor 2 personen’’. De tapas komt op tafel en werkelijk waar alles is om je lippen bij af te likken! Al met al moesten we inclusief fles wijn (20 euro) en ijs toe 70 euro aftikken en dat was het meer dan waard!

Brouwerij Martinus

Paulien Plat

Bier en voedsel: de ideale combinatie, dat valt niet te betwisten. Dus toen mijn huisgenootje voorstelde om uit eten te gaan bij Brouwerij Martinus, wist ik eigenlijk al dat het niet mis kon gaan. Na een heerlijk speciaalbiertje besteld te hebben, vielen we aan op ons voedsel: een vegetarische paddenstoelenrisotto met pompoen. En mijn gód, wat was het lekker. De risotto was heerlijk smeuïg en de paddenstoelen smaakten naar spekjes (ja, als in: vlees). We snappen nog steeds niet hoe dit kan, trouwens. Ik heb deze avond denk ik wel vijftien keer gezegd: de paddenstoelen smaken naar vlees. Samenvattend: het eten was goed, de sfeer goed en het bier vloeide rijkelijk: wat wil een mens nog meer. Prijs: 18 euro voor een hoofdgerecht. Biertjes verschillen per stuk.

Hanasato

Jannick Scheepstra

Japans sterrenrestaurant Hanasato aan het Zuiderdiep pronkt ermee “de enige eetgelegenheid in Groningen die kookt in de UNESCO cultureel erfgoed erkende Washoku-stijl” te zijn. Nu ben ik niet gastronomisch onderlegd genoeg om te weten wat de Washoku-stijl precies inhoudt, maar lekker is het absoluut. Het zesgangenmenu bestond uit een breed scala van kleine Japanse gerechtjes, vergezeld door een duizelingwekkende sakekaart (waar ik helaas ook niet geleerd genoeg voor was). Onder andere tartaar van zeeduivellever, geroosterde ginkgonoten en gegrilde paling passeerden de revue, allemaal prachtig en allemaal heerlijk, met geweldige shabu-shabu als hoofdgerecht. Het mag wat kosten (dus ga hier vooral heen als je zelf de rekening niet hoeft op te hoesten) maar ik ben nog nooit zo gelukkig uit een restaurant weggelopen. 大好きです

Buurman En Buurman

Mirre van de Klok

Wanneer je Buurman & Buurman hoort denken we gelijk aan het kinderprogramma waar we vroeger elke zondagochtend naar keken maar nee daar gaat deze recensie niet over. Groningen is namelijk een heerlijke pizzeria rijker: Buurman & Buurman. Gelegen aan de Kraneweg in een prachtig oud pand kan je tegenwoordig de lekkerste pizza van het hoge Noorden naar binnen werken. Het is klein, een beetje krap maar onwijs gezellig. Ook kan je live meekijken naar hoe je Italiaanse schijf wordt bereid en weten ze je te verbluffen met traditionele pizza’s maar blijven ze ook origineel met bijvoorbeeld een kaasfondue-pizza. Wij komen zeker nog een keer terug. A je to!

Cho Fah

Lotte Aikema

Dit gezellige Thaise restaurant is een begrip in Groningen, en ook ik was erg benieuwd.  Ik ben er gaan eten met mijn vriend, en het was ontzettend geslaagd. De kaart is vrij uitgebreid, en er zijn categorieën waaruit je kunt kiezen, zoals curry of een geroerbakt gerecht. Hierbinnen kun je weer allerlei dingen kiezen, en je kunt zelfs de soort vlees of vis kiezen die je wil. Ik heb de curry met garnalen geprobeerd, en ik vond hem top. Ook voor de mensen die niet tegen super heet eten kunnen, zoals ik, is er genoeg te bestellen. Qua prijs is dit restaurant gemiddeld denk ik, wij waren voor twee personen in totaal zo’n 60 euro kwijt. De sfeer is super, en de bediening ontzettend behulpzaam en lief. Ik heb er ontzettend genoten, en zou het iedereen aanraden.

De Kleine Moghul

Karlijn Saris

Indiaas eten staat bij mij altijd al hoog in het vaandel, maar Groningen heeft op dit gebied wat mij betreft echt een pareltje: De Kleine Moghul (niet te verwarren met de kleine…nouja, je snapt het wel). De felgekleurde tafeltjes, stoeltjes, lampjes, kleedjes en muurschilderingen wanen je in de levensechte restaurantversie van de Xenos, maar dat maakt het kleine restaurantje juist erg knus en gezellig. Wat betreft het menu is de keuze echt reuze. Van traditionele gerechten uit de echte tandoori-oven tot Biryani’s en curry’s, alles wordt er met liefde voor je bereid.Een groot voordeel voor de vega’s onder ons, is dat vegetarisch eten hier geen ondergeschoven kindje is. En misschien nog wel het allerfijnst aan dit restaurant: de prijzen zijn zeer schappelijk, zeker in verhouding tot de kwaliteit van het eten, want dat is echt top! Ik sleep niet voor niets voor iedere gelegenheid mijn hele kennissenkring mee naar De Kleine Moghul. Voor een gemiddeld hoofdgerecht betaal je tussen de 10 en de 12 euro. 

Huize Maas

Thom Boonstra

In een gezellig hoekje aan de Vismarkt ligt het warme Huize Maas. Een gezellig Grand Café, waar de Groninger en algemene bezoeker op elk moment van de dag terecht kan. Het menu is niet enorm uitgebreid, maar wel divers. Divers genoeg, met de focus op burgers, waar de extra aandacht die hier aan besteed wordt, ook zeker geproefd kan worden. De sfeer in Huize Maas is met één woord te omschrijven, geschiedenisrijk. De klassieke inrichting en huiselijke sfeer maken dineren in dit restaurant een warme en gezellige onderneming, tegen een prijs die meer dan schappelijk is.

BONUSRESTAURANT: Pasta Fabriek

Bas Teunissen

Houd jij ook zo van Italiaans eten in een Afrikaanse savanne-setting met een Chinees tintje? Dan ben je bij de Pasta fabriek aan het juiste adres. Zodra je binnenloopt word je verwelkomd door een rode Chinees die ervoor zorgt dat je zin krijgt in Chinees en dus maar gaat wokken. De enorme neushoorns die aan de muur hangen zorgen ervoor dat je je afvraagt of iemand xtc in je flesje water heeft gedaan en je nu hallucineert. Van spatiefouten hebben ze hier ook nog nooit gehoord. Het menu staat er bol van. Er staat zelfs een spatiefout in de náám van het restaurant. Ook zijn de eigenaren nog nooit op de voedselmarkt van Napels geweest, want daar leert men dat spaghetti en penne nooit vers worden bereid. Als je dus zin hebt om een uurtje te zeiken op alles wat je ziet én je lekker wilt eten ben je hier aan het goede adres. Want koken, dat kunnen ze hier wel. Goede smaken en flinke porties voor weinig geld, dat willen we zien! Ga hier alleen niet heen met grote groepen, want het eten is nooit tegelijk klaar en je eet dus altijd alleen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.