Recensie

Recensie: bieryoga

Bieryoga klinkt op het eerste gezicht als een hersenspinsel van verveelde Amerikaanse yuppen die yoga op zich nèt niet interessant genoeg vinden. Een snelle Google deep dive vertelt ons dat dat ook precies het geval is. Sinds dit jaar organiseert de Usva af en toe deze les (de volgende is in januari, hint) en wij waren uiteraard extreem benieuwd.

De les nam zichzelf gelukkig niet te serieus – “bier” en “serieus” zijn geen goeie combinatie – dus het niveau van de yoga zelf was toegankelijk genoeg voor mij en mijn algehele gebrek aan balans, flexibiliteit en atletisch vermogen. Bieryoga is – volgens de Google deep dive – bedoeld om mensen in een relaxte omgeving kennis te laten maken met yoga, wat zeker gelukt is. Ik was naar mijn idee in ieder geval niet de enige klunzige nieuwkomer.

Het was de bedoeling dat het bier gedurende vrijwel de hele sessie in de hand bleef en de yogahoudingen waren aangepast om tijdens de houdingen gestaag bier te blijven drinken. Het noodlot wil dat fysieke inspanning en alcohol geen geweldige bedpartners zijn, dus naarmate het uur vorderde werden we almaar gezelliger, wankeler en bezweter. We hebben dan ook vooral een boel om onszelf staan, zitten en liggen lachen.

Conclusie: Als je een geavanceerde yogi bent die op zoek is naar centering en innerlijke rust dan zit je hier waarschijnlijk verkeerd. Als je graag een keer wat anders wil doen met je vrije avond dan op je laptopje Netflixen, en je bier drinken in een kroeg wel een beetje ouderwets vindt worden dan is bieryoga zeker een aanrader. Wij hebben ons in elk geval nog nooit zo Millennial gevoeld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.