Opinie & Debat

De tien: bestuursfoto clichés

Ja ja, lieve mensen, de bestuursfoto awards staat deze maand in de krant. En we hebben toch veel pareltjes zien langskomen! Maar helaas, helaas helaas, waren er ook een paar uitermate grote clichés die ons in het zijn oog gesprongen. Dus daarom: de tien bestuursfoto clichés.

  1. De handjes. Dames en heren: doe iets leuks, zodat je niet met je handjes ongemakkelijk voor je kruis staat te zwaaien
  2. “Ongerepte”, wilde, stoere, rauwe omgeving aka Suikerunieterein of andersoortige vervallen fabriekspand of verregend drugsviaductje. Heel stoer, niet zo creatief.
  3. Peperdure bestuurskleding die uitpakt als buschauffeurskostuum
  4. Greenscreen dat fungeert als bos.
  5. Foto’s in het bos überhaupt. Mensen, verzin iets origineels. Jullie hadden net zo goed met z’n allen een enorme bus (of taxi van Taxi Walburg) kunnen huren, zoveel foto’s waren er met enigszins een bosachtige achtergrond. *GAAAAAP*
  6. Ludiek idee waarvan het plan top, maar de uitvoering kut is (bestuursfoto in de IKEA? Of in een speeltuin??? WTF!?)
  7. Foto’s die met een telefoon zijn gemaakt, bij voorkeur een slechte telefoon (Samsung Star, Blackberry Bold of iPhone 3). Dit zien wij heus wel hoor mensen!
  8. Stewardessensjaaltjes. Beeldig, maar zó tuttig. We weten niet wat het is, maar heel wat vrouwelijke bestuursleden hebben iets om hun nek hangen wat veel beter om de nek van luchtruim personeel zou staan.
  9. Matchende schoenen. Lieve besturen, als de ene blauwe en de andere bruine schoenen aan heeft, dan matcht dat niet. En dat zien wij. En dat doen gewoonweg pijn aan onze ogen.
  10. Een “lekker met de meiden” pose (trouwens, dat liedje is fantastisch, allemaal luisteren). Het is een bestuursfoto, geen theekransje of high wine.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.